Cenu Státního fondu rozvoje bydlení dostal Dejvice House v Praze 6

10.10.2017 13:42

V soutěži Stavba roku 2017, kterou pořádá Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, udělil Státní fond rozvoje bydlení Cenu SFRB bytovému domu Dejvice House v Praze 6.

Cenu Státního fondu rozvoje bydlení dostal Dejvice House v Praze 6
Foto: sfrb.cz
Popisek: Státní fond rozvoje bydlení - logo

Dejvice House je příkladem velice zdařilé rekonstrukce bytového domu na území městské památkové zóny. Objekt je součástí blokové zástavby domů a tvoří jeden z rohů dosud nepojmenovaného náměstí v pražských Dejvicích. Nosným motivem rekonstrukce je kultivace vnitřních prostor obytného domu a zvýšení uživatelského standardu na úroveň 21. století. Ocenění si zasluhuje zejména za citlivé rozšíření obytné plochy do podkroví domu, které respektuje původní vzhled bytového domu. Rekonstrukce je ukázkou, jak lze nenásilným způsobem skloubit požadavky na moderní bydlení a rozšíření obytné plochy, a přitom v maximální míře zachovat autentický charakter domu.

Myšlenka vyhlásit soutěž takového typu, se zrodila v roce 1992, letos tedy proběhl její pětadvacátý ročník a titulem Stavba roku se může pochlubit sto třicet tři architektonických děl. Jakýmsi vyvrcholením této podnětné nadační činnosti, podporující českou architekturu, bude soutěž, o níž organizátoři hovoří jako o „prezentaci toho nejlepšího z českého stavitelství za uplynulých 25 let“ – Stavba čtvrtstoletí.

Více informací o oceněných objektech i o Stavbě čtvrtstoletí najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…