Češi v prvním pololetí cestovali po Česku více než loni

03.10.2014 7:31

Češi cestují po České republice stále častěji. Ve srovnání s prvním pololetím loňského roku uskutečnili o 32 procent více domácích delších cest. Vyplývá to z dat, která ve středu zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

Češi v prvním pololetí cestovali po Česku více než loni
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Za první pololetí uskutečnili Češi celkem 4,1 milionu delších cest, z toho 2,8 milionu delších cest proběhlo na území České republiky. Zahraničních delších cest bylo 1,3 milionu. Ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku se počet zahraničních delších cest nezměnil, ovšem počet domácích delších cest vzrostl o 32 procent.

„Agentura CzechTourism domácí cestovní ruch dlouhodobě podporuje. V letošním roce realizujeme mediální kampaň Česko – země příběhů, která má motivovat obyvatele ČR k poznávání krás Česka. Výsledek statistiky delších cest nás proto velmi těší, “ uvedl Jan Herget, ředitel Institutu turismu agentury CzechTourism. Podle Hergeta jsou data ČSÚ potvrzením informací o výrazném nárůstu návštěvnosti hradů, zámků a dalších atraktivit, který institut zaznamenal během sezony z regionů.

Za růstem počtu delších cest stojí především rostoucí počet cest s využitím vlastního rekreačního zařízení, tedy chat či chalup, a částečně také návštěvy příbuzných a známých. Kvůli tomu se také rostoucí počet cest neprojevil ve statistice hromadného ubytování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…