Česká národní banka: Upozornění na aktivity společností Savings Funds Limited a Salia Group

20.03.2017 10:12

Vzhledem k množícím se dotazům Česká národní banka opakovaně upozorňuje, že společnost Savings Funds Limited nemá žádné povolení k poskytování finančních služeb v České republice.

Česká národní banka: Upozornění na aktivity společností Savings Funds Limited a Salia Group
Foto: Česká národní banka
Popisek: Česká národní banka, logo.

Společnost Savings Funds Limited klientům nabízela zřízení spořícího účtu a platebního účtu, aniž k takové činnosti obdržela potřebné povolení. Společnost Savings Funds prostřednictvím vedeného účtu zprostředkovávala mimo jiné vyplácení zisků z investice do společnosti Salia Group, která rovněž nemá žádné povolení k poskytování finančních služeb v České republice.

Činnost společností Savings Funds a Salia Group vykazuje znaky neoprávněného přijímání vkladů od veřejnosti, neoprávněného poskytování platebních služeb a neoprávněného shromažďování peněžních prostředků od veřejnosti.

Informace sdělovaná zákazníkům o tom, že Česká národní banka zablokovala peněžní prostředky uložené na účtech těchto společností, a proto je nelze zákazníkům vyplatit, se nezakládá na pravdě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…