Česká národní banka otvírá expozici „Lidé a peníze“ také v Brně

13.09.2016 19:57

Zájemci o historii i současnost peněz mohou navštívit expozici „Lidé a peníze“ už nejen v Praze, ale nově i v Brně. Tamní expozice České národní banky (ČNB) je od 5. září 2016 zpřístupněna v prostorách novorenesančního paláce brněnské pobočky, v němž sídlila nejprve Hypoteční banka Markrabství Moravského a později Investiční banka. Brněnská budova ČNB se – stejně jako pražská centrála – významně zapsala do historie českého a československého bankovnictví.

Česká národní banka otvírá expozici „Lidé a peníze“ také v Brně
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

Expozice ČNB „Lidé a peníze“ již 15 let plní nezastupitelnou úlohu v procesu vzdělávání nejširší veřejnosti v oblasti finanční gramotnosti. Její unikátnost tkví nejen v rozsahu sdělovaných informací, ale především v množství zajímavých předmětů, které si mohou návštěvníci prohlédnout.

Nově otevřená expozice, která vznikla v úzké spolupráci ČNB a Moravského zemského muzea, předkládá návštěvníkům jedinečný pohled na historii peněz. Současně prezentuje i ucelený vývoj měny v českých zemích s důrazem na odlišnosti tohoto fenoménu na Moravě. Návštěvníci se mohou seznámit s dokumenty dokládajícími historii měnové politiky a vývoj finančního sektoru s akcentem na moravské a zejména brněnské reálie. Vystaveny jsou také platidla, padělky a ukázky ochrany peněz v minulosti i současnosti.

Česká národní banka otvírá expozici Lidé a peníze také v Brně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…