Česká obchodní inspekce: E-rouška pomáhá chránit

19.10.2020 8:24

S aplikací eRouška pomůžete zastavit šíření COVID-19. Umožňuje včas a anonymně upozornit uživatele na rizikové setkání s nakaženým.

Česká obchodní inspekce: E-rouška pomáhá chránit
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

K dnešnímu dni si tuto aplikaci nainstalovalo 465 tis. uživatelů a číslo postupně narůstá. Pamatujme prosím, že eRouška bude o to efektivnější, čím více nás bude a tím lépe budeme schopni zvládat současnou situaci a chránit sebe i své blízké.
Aplikace maximálně chrání vaše soukromí, nezná vaše osobní údaje ani polohu. Stáhněte si aplikaci zdarma ještě dnes. Zapojte se do boje proti koronaviru.

Když jste nakaženého potkali

Když s eRouškou potkáte dalšího uživatele, u kterého se později prokáže onemocnění Covid-19, tak vám aplikace zobrazí anonymní upozornění na možné riziko nákazy koronavirem a doporučí vám další postup. Třeba jste jen delší dobu seděli u vedlejšího stolu v restauraci, ale vůbec se neznáte. Bez eRoušky by vás nebylo možné varovat.

Když se nakazíte vy

Pokud u vás test prokáže nákazu Covid-19, hygienik vám po telefonátu zašle v SMS unikátní kód, kterým umožníte odeslání svých anonymních identifikátorů (klíčů) do eRoušek ostatních uživatelů. V každé z nich algoritmus vyhodnotí, jestli vaše vzájemné setkání bylo rizikové. Pokud ano, zobrazí se jim varovná notifikace. Díky tomu je možné na riziko upozornit uživatele, které osobně neznáte, jen jste s nimi třeba jeli autobusem. A ti tak mohou chránit svou rodinu a okolí.
www.erouska.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…