Česká obchodní inspekce: Festival hraček se neobešel bez pokut

05.08.2017 20:31

S příchodem letní sezony a dovolených se koná na české kulturní scéně velké množství různých festivalů. Inspektoři ČOI Jihočeského kraje a Vysočiny navštívili jeden z takových, který se konal v Kamenici nad Lipou pod názvem „Hračkobraní.“ Inspektoři zde provedli 6 kontrol a u 3 výrobců hraček zjistili nedostatky.

Česká obchodní inspekce: Festival hraček se neobešel bez pokut
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny uskutečnila mimořádnou kontrolní akci na festivalu hraček, který probíhal ve dnech 12. až 16. července 2017 na zámku v Kamenici nad Lipou. Jednalo se o XII. ročník Festivalu Hračky z přírodního materiálu „Hračkobraní“.

Inspektoři provedli na festivalu ve dnech 14. a 15. července 2017 celkem 6 kontrol, z nichž 5 bylo zaměřeno výhradně na sortiment hraček. U výrobců a distributorů hraček bylo kontrolováno dodržování zákona č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky a nařízení vlády č. 86/2011 Sb., o technických požadavcích na hračky. Na festivalu inspektoři ověřovali, zda jsou hračky vybaveny potřebnými zákonnými náležitostmi a zda nejsou prodávány hračky, které by mohly ve zvýšené míře ohrozit zdraví nebo bezpečnost dětí.

Česká obchodní inspekce zjistila nedostatky u 3 výrobců hraček (tj. 50 %), s nimiž bude zahájeno správní řízení. Hračky nebyly řádně označeny označením CE a dalšími povinnými informacemi. Dále byl uložen zákaz distribuce a uvádění na trh na 20 druhů hraček. Ze strany ČOI bude u výrobců hraček provedena kontrola technické dokumentace a ES prohlášení o shodě, kterým výrobce deklaruje, že hračka je v souladu se základními požadavky nařízení vlády č. 86/2011 Sb., o technických požadavcích na hračky a že byl dodržen stanovený postup při posouzení shody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …