Česká obchodní inspekce: Vánoční osvětlení z tržiště nejsou značená ani bezpečná

04.11.2015 15:46

(Praha, 30. říjen 2015) Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce pro spotřebitele výrobek, který představuje vážné riziko. Úraz elektrickým proudem hrozí uživateli při neopatrné manipulaci s výrobkem, a to po vytržení přívodní šňůry z ovladače nebo po přetržení nedostatečně dimenzovaných vodičů. Kryt pouzdra s elektronikou není dostatečně připevněn a při jeho odstranění může dojít k úrazu elektrickým proudem. Jde o výrobek:

Česká obchodní inspekce: Vánoční osvětlení z tržiště nejsou značená ani bezpečná
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Vánoční osvětlení 50L LED LIGHT

Výrobce: neznámý

Distributor: Troina, s.r.o.

Země původu: Čína

 

Světelný řetěz s nevyměnitelnými světelnými zdroji je vybaven elektronikou pro světelné efekty - změnu barev. Výrobek je opatřen přívodní šňůrou s dvojpólovou vidlicí, ukončenou zasunutím do prvních dvou žárovek řetězu. Na krytu pouzdra s elektronikou je označení CE v předepsaném provedení, dále nápisy 12V-240V, 50/60Hz, Made in China, na dvoupólové vidlici výrobku je uveden údaj 2,5/250.

Výrobce není znám. Výrobek je balen v kartonová krabici černé barvy s duhovým potiskem a s nápisem 50L LED LIGHT. Na zadní straně krabice je návod k použití výrobku v cizím jazyce, dále údaje 110 - 230 V, název – vánoční osvětlení, ITEM No. TP7340, země původu Čína, Distributor Troina, s.r.o. Jakákoliv průvodní dokumentace k výrobku chybí.

Příčiny nebezpečnosti

Při neopatrné manipulaci s výrobkem může dojít k vytržení přívodní šňůry z ovladače či k přetržení nedostatečně dimenzovaných vodičů a následně k úrazu elektrickým proudem. Kryt pouzdra s elektronikou není dostatečně připevněn a při jeho otevření může dojít k úrazu elektrickým proudem.

Přijatá opatření

Česká obchodní inspekce distribuci tohoto vánočního osvětlení zakázala a nařídila jeho stažení z distribuce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…