Česká obchodní inspekce zakázala prodej nebezpečné dětské zábrany

02.05.2021 19:07

Česká obchodní inspekce zjistila v ČR nebezpečnou dřevěnou zábranu, která může pro nejmenší děti znamenat bezpečnostní riziko. Jedná se o výrobek Bezpečnostní zábrana s tmavým dřevem 111 – 118 cm značky PUPYhou. ČOI nařídila stažení výrobku z trhu.

Česká obchodní inspekce zakázala prodej nebezpečné dětské zábrany
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce zjistila na tuzemském trhu v nabídce výrobek, který je určený pro péči o dítě. Celkem 111 - 118 cm široká zábrana kovová v kombinaci s tmavým dřevem, která obsahuje 35 cm široké prodloužení, kterou je možné instalovat do dveřních otvorů či nad schodiště a jejímž účelem je zabránit malým dětem v opuštění bezpečného prostoru.

V průběhu používání se výrobek může neočekávaně otevřít a hrozí nebezpečí, že se dítě dostane ven z vymezeného bezpečného prostoru. Případně mohou děti uvíznout v mezerách mezi jednotlivými částmi zábrany při pokusu dostat se ven.

Akreditovanou laboratoří bylo zjištěno, že zkoušená zábrana nesplnila požadavky normy ČSN EN 1930:2012, když nevyhověla v článcích:

  • 6.3   – Mezery. Bylo zjištěno, že v bezpečnostní zábraně existují mezery, které umožňují průchod sondy představující kyčle silou menší než 30 N
  • 6.11 – Neporušenost konstrukce. Při provádění zkoušky se bezpečnostní zábrana otevřela po 173 cyklech z celkových 1000
  • 6.12 – Spolehlivost bezpečnostní zábrany nárazovou zkouškou, protože při zkoušce se rozbil černý plastový upevňovací šroub

Výrobek není v souladu s požadavky zákona č. 102/2001 Sb. o obecné bezpečnosti výrobků z hlediska svých konstrukčních a mechanických vlastností.

Česká obchodní inspekce uložila kontrolované společnosti v postavení výrobce okamžité stažení dětské bezpečnostní kovové zábrany označené PUPYhou, model XY-006 z distribuce. Hračka byla nahlášena kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu a byla zveřejněna v systému RAPEX.

Informace o výrobku:
Název výrobku: Bezpečnostní zábrana s tmavým dřevem 111 – 118 cm
Značka: PUPYhou
Typ / číslo modelu: XY-006
EAN: Neuveden
Identifikační údaje výrobce: Ellinterier s.r.o., Rudé armády 77, 739 21 Paskov
Země původu: Made in China

zábrana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…