Česká pošta: Balíkovna představuje novou aplikaci pro pohodlnou správu balíků

12.12.2023 13:07 | Tisková zpráva

Balíkovna přichází s další novinkou. Poté, co nedávno informovala o možnosti odesílání balíků prostřednictvím AlzaBoxů a možnosti doručování na adresu, představuje významný poskytovatel zásilkových služeb uvedení své nové mobilní aplikace, která nabízí uživatelům jedinečnou možnost plnohodnotné obsluhy služeb Balíkovny přímo z mobilních zařízení s operačními systémy Android a iOS.

Česká pošta: Balíkovna představuje novou aplikaci pro pohodlnou správu balíků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pošta, ilustrační foto

Za měsíc fungování aplikace si ji instalovalo téměř 40 tisíc klientů. Na zařízeních iOS to bylo 14 700 uživatelů a u zařízení se systémem Android to bylo 22 288 uživatelů. Klienti už za uplynulý měsíc odeslali pomocí aplikace 8 794 balíků.

„Uživatelé využijí možnost registrace, která přináší výhody ve formě zvýhodněné ceny za balík nebo zobrazení všech příchozích i odeslaných balíků. Mezi základní funkce aplikace patří registrace a správa profilu a balíků, možnost přípravy dat pro odeslání balíku včetně platby,“ představuje novou aplikaci Lukáš Rampas, ředitel Balíkovny.

Mezi další praktické funkce patří zobrazení kódu pro vyzvednutí/odeslání balíku, úhrada dobírkové částky, navigace na výdejní místo, praktické „push“ notifikace a kompletní přehled o stavu balíku. Nová mobilní aplikace vychází z původní webové aplikace www.balikovna.cz. Umožňuje tedy podávat balíky typu Balíkovna a Balíkovna na adresu, zaplatit pomocí karty online nebo Google Pay / Apple Pay a jejím prostřednictvím je možné odeslat také balík s dobírkou. Aplikace po objednání balíku zobrazuje podací kód a je dostupný také adresní štítek ke stažení. Aplikace umožňuje sledování zásilek v přehledných sekcích pro odesílatele a adresáta a také archivní zásilky (stornované, vyzvednuté či vrácené).

„V sekci Balíkovny lze jednoduše vyhledávat všechny Balíkovny a Balíkovna-BOXy jak v seznamu, tak v mapě. Naši klienti mají k dispozici některé z více než 8000 výdejních míst po celé republice, umístěné na pobočkách České pošty, u externích partnerů nebo ve výdejních boxech,“ popisuje Lukáš Rampas.

Aplikace je zdarma ke stažení na Google Play a App Store pod názvem Balíkovna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Studenti z Česka vytvořili v CERN systém, který pomáhá vědcům

9:15 Studenti z Česka vytvořili v CERN systém, který pomáhá vědcům

Studenti tuzemské soukromé vysoké školy Unicorn University se mohou pochlubit nebývalým úspěchem. Vy…