Česká pošta: Cenina s nejvyšší hodnotou

10.05.2023 13:21 | Tisková zpráva

Asociace veřejných evropských poštovních operátorů PostEurop vyhlásila společným tématem známky Europa pro letošní rok Mír – nejvyšší hodnota lidskosti. A právě tuto příležitostnou písmenovou poštovní známku uvede Česká pošta do prodeje v úterý 9. května. Grafickou úpravu známky připravil Kamil Knotek.

Česká pošta: Cenina s nejvyšší hodnotou
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

V letošním roce není emise známek Europa pouze se společným tématem, ale má i stejný zobrazovaný motiv. Ten vzešel z přihlášených návrhů jednotlivých zúčastněných poštovních správ. Vítězný motiv známky pochází z autorské dílny Lindy Bos a Runy Egilsdottir z Lucemburska a je inspirován symbolem Keltského uzlu lásky s propletenými srdíčky. Použitá barevná paleta pak zobrazuje všechny národy světa a přidáním rukou s propletenými prsty předává poselství vzájemného respektu.

Nominále nové příležitostné písmenové poštovní známky je zastoupeno písmenem „E“, které odpovídá ceně za obyčejnou zásilku do zahraničí do 50 g – evropské země dle Ceníku základních poštovních služeb v aktuálním znění – k datu vydání 39 Kč.

známka

Součástí emise je i obálka prvního dne vydání (FDC), jejímž motivem je planeta Země stylizovaná do tvaru vejce, o které v hnízdě pečuje holubice – symbol míru. Vejce je zároveň symbolem křehkosti a zranitelnosti. Celou emisi vytiskla Tiskárna Hradištko, s. r. o., známku plnobarevným ofsetem v nákladu 75 000 kusů a FDC digitálním tiskem nákladem 2400 kusů.

Zájemci si mohou novou ceninu zakoupit na přepážkách či v e-shopu na webových stránkách České pošty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…