Česká pošta: Další trik šmejdů vydávajících se za Českou poštu

03.03.2020 17:16

Česká pošta opětovně varuje před šmejdy, kteří se vydávají za Českou poštu a podvodně lákají z klientů jejich údaje a data. V posledních dnech několik zákazníků obdrželo falešný e-mail, který předstírá, že byl odeslán z České pošty, a informuje o údajném nedoručení zásilky. V příloze obsahuje škodlivý program - trojského koně.

Česká pošta:  Další trik šmejdů vydávajících se za Českou poštu
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

V předmětu zprávy figuruje poznámka: „Nemohli jsme doručit váš balíček“, pravděpodobné jsou i další varianty tohoto oznámení.

Upozorňujeme naše zákazníky a všechny ostatní uživatele, aby na podobné zprávy neodpovídali a nepokoušeli se otvírat dané přílohy. Existuje zvýšené nebezpečí napadení počítače či mobilního zařízení škodlivým softwarem, případně zneužití osobních údajů či finanční ztráty.

Obdobný podvod klienti České pošty zaznamenali také v e-mailu s upozorněním na nedoplatek nebo s výzvou o doplnění osobních údajů. Autoři těchto e-mailů se vydávali za Českou poštu. Po příjemcích žádali zaslání nedoplatku nebo stažení souboru z přílohy a vyplnění osobních údajů.

Česká pošta nedávno také varovala také před fiktivní soutěží o mobilní telefon iPhone 11. Na mobilních telefonech a stránkách sociální sítě Facebook se objevovaly formou reklamy klamavé zprávy s logem České pošty. Podvodná hra se projevovala i formou žádosti o úhradu poštovného (51,- Kč).

Česká pošta není autorem těchto zpráv, její logo je použito neoprávněně. Už dříve podala trestní oznámení na neznámého pachatele a v tuto chvíli podniká veškeré kroky, aby zobrazování této zprávy spojené se jménem České pošty zabránila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…