Česká pošta: Dozorčí rada schválila plán transformace

28.06.2023 22:02 | Tisková zpráva

Dozorčí rada České pošty na dnešním jednání schválila transformační plán České pošty. Schválení plánu bylo podmínkou pro jeho projednání vládou ČR. Transformační plán v předcházejícím kroku schválilo vedení České pošty a dodrželo tak termín daný ministerstvem vnitra.

Česká pošta: Dozorčí rada schválila plán transformace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pošta, ilustrační foto

Podle Miroslava Štěpána, pověřeného zástupce generálního ředitele České pošty, který transformační plán dozorčí radě prezentoval, tento plán jasně definuje důvody, proč Českou poštu zachránit a do jaké podoby ji transformovat, aby byla přínosem pro stát a občany. „Je to plán, který reaguje na aktuální i budoucí potřeby společnosti vyplývající z digitalizace státní správy a nutnosti snižovat náklady na provoz státu,“ řekl Miroslav Štěpán.

Podle předsedy dozorčí rady Martina Friedricha Herrmanna je transformační plán ambiciózní a zároveň smysluplný. „Plán vychází z kvalitní analýzy současné situace České pošty a dobře reflektuje jak potřeby státu, tak občanů, kteří nadále chtějí využívat poštovní služby a kteří nebudou schopni nebo ochotni komunikovat se státem digitálně,“ řekl předseda dozorčí rady Martin Friedrich Herrmann.

Miroslav Štěpán vysvětlil výhledy hospodaření České pošty, vyplývající jak z úsporných opatření, tak z transformačního plánu, a vyčíslil náklady na straně státu, které si stabilizace a transformace České pošty vyžádají. Tyto náklady jsou podle Miroslava Štěpána přiměřené a oprávněné.

S tímto názorem souhlasí i předseda Martin Friedrich Herrmann: „Pokud má stát pro Českou poštu, pro svůj podnik, nové zadání, je logické, že do ní bude investovat.“

Z pohledu sociálního je dozorčí rada s plánem transformace srozuměna, protože plán nepočítá s další plošnou redukcí pobočkové sítě, ale naopak vytváří podmínky pro zvyšování výnosů České pošty jako předpokladu pro růst mezd zaměstnanců.

Miroslav Štěpán prezentoval racionalizaci logistických a balíkových služeb, která má za cíl dostat tyto služby na organizační a technologickou úroveň konkurentů na trhu.

„Stát dlouhodobě Českou poštu přehlížel a výsledkem jeho nečinnosti jsou nedůstojné odměny zaměstnanců za jejich náročnou práci. Transformace musí přinést uklidnění mezi pošťáky a zajištění jejich budoucnosti v podniku,“ prohlásila Jindřiška Budweiserová, místopředsedkyně dozorčí rady a předsedkyně Podnikového koordinačního odborového výboru České pošty.

K dalšímu vývoji jednání o budoucnosti České pošty předseda Martin Friedrich Herrmann prohlásil: „Dozorčí rada plán podporuje a nyní je na vládě, aby o budoucnosti České pošty rozhodla.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…