Česká pošta: Evropská výstava poštovních známek Liberec 2022

14.10.2022 17:56 | Tisková zpráva

Houf tučňáků nesoucí dopisy a známky nebo ptačí budky na stromě, do nichž si ptáci snášejí známky ve svých zobáčcích. Takové jsou náměty dvojice nových příležitostných poštovních cenin k Evropské výstavě poštovních známek Liberec 2022, kterou Česká pošta uvedla do prodeje 12. října. Autorem jejich výtvarného návrhu je Pavel Sivko.

Česká pošta: Evropská výstava poštovních známek Liberec 2022
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Evropská výstava poštovních známek a Polární salon LIBEREC 2022 se koná ve dnech 13. – 16. října 2022 v prostoru Wellness Hotelu Babylon v Liberci. Výstava se koná s patronací FEPA (Federace evropských filatelistických asociací) a také s uznáním FIP (Mezinárodní filatelistické federace). Polární salon představí exponáty mimořádného významu srovnatelné s těmi nejzajímavějšími, které se vyskytují v obecné filatelii.

Nominále známek je zastoupeno písmenem „E“, které odpovídá ceně za obyčejnou zásilku do evropských zemí do 50 g – evropské země dle Ceníku základních poštovních služeb v aktuálním znění – k datu vydání 39 Kč.

známka

Společně s dvojicí známek vychází i varianty obálky prvního dne vydání (FDC)– na jedné lední medvěd surfuje na kře ve tvaru známky a druhá zobrazuje velký domek coby společnou budku pro všechny sběratele.

Celou emisi vytiskla Tiskárna Hradištko, s. r. o., známky metodou ofsetu a nákladech po 250 000 známkách, FDC digitálním tiskem po 2 800 kusech. Zájemci si mohou nové příležitostné známky zakoupit na přepážkách nebo v e-shopu na webových stránkách České pošty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …