Česká pošta: Pošťáci překonali rekord ve sběru mobilů

11.01.2019 7:34

Celkem 2 707 mobilů a 2 kg ostatního příslušenství nebo elektrozařízení vybrali pošťáci v rámci interní zaměstnanecké sbírky s názvem Mobily pro Jedli.

Česká pošta: Pošťáci překonali rekord ve sběru mobilů
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Zaměstnanci České pošty se touto sbírkou připojili ke Světovému dni dobrovolnictví a dárcovství Giving Tuesday, a to ve spolupráci se společností REMOBIL. Z každého mobilu tato společnost vyplatí 10 Kč Jedličkovu ústavu a školám, celkem tedy pošťáci přispěli 27 070 Kč.

Díky recyklaci vybraných mobilů dojde k úspoře téměř 90 tisíc litrů vody, nevyprodukuje se přes 4 tisíce kg ekvivalentu CO2, které by vznikly při těžbě drahých kovů a dalších surovin pro výrobu mobilních telefonů. A hendikepované a jinak znevýhodněné osoby získají práci na 433 hodin. V rámci projektu společnosti REMOBIL také došlo k překonání rekordu a jde o největší počet vybraných mobilních telefonů v rámci jedné firmy.

Pošťáci se ke Giving Tuesday připojili již potřetí. V prvním roce se uskutečnila sbírka pro osm vybraných dětí kolegů z České pošty. Celkem se tehdy vybralo úctyhodných 365 844 korun a z těchto peněz byly koupeny invalidní vozíky, polohovací postel či zaplaceny rehabilitace. Předloňská akce se konala pod heslem: „Zapleťte se s námi do dobrých skutků, aneb milujeme Ponožky od babičky“. Touto akcí Česká pošta podpořila činnost obecně prospěšné společnosti Elpida, která různými projekty pomáhá seniorům v jejich aktivitách. Podařilo se nasbírat 23 plných pytlů vlny, tedy 242 kilogramy příze, ze které pletací babičky vytvořily 2420 hřejivých párů ponožek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…