Česká pošta: Rekordní Vánoce

17.01.2021 9:10

V roce 2020 se vlivem pandemie zvýšil počet objednávaného zboží na e-shopech. S tím souvisely i nárůsty počtů přepravovaných balíků.

Česká pošta: Rekordní Vánoce
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

V předvánočním období, které je vždy nejvytíženějším obdobím doručovacích společností, si lidé objednávali nejen dárky, ale vzhledem k uzavřeným obchodům i zboží běžné potřeby. Kombinace těchto skutečností učinila z covidových Vánoc rekordní období v historii České pošty.

Anketa

Kdo si podle Vás nezaslouží státní kompenzace?

3%
hlasovalo: 10188 lidí

„V roce 2019 bylo v jeden moment v přepravě 500 tisíc balíků. Odhad pro Vánoce 2020 bylo 650 tisíc balíků jako nejvyšší číslo, které budeme v síti k určitému okamžiku mít. Po Black Friday, kdy se počty balíkových zásilek zastavily na čísle 1 082 657, jsme si říkali, že výš už nepůjdeme. Absolutní špička ale přišla o týden později, kdy jsme zpracovávali 1 128 805 balíků v jednu chvíli v celé síti České pošty,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap a dodává: „Česká pošta zvládla zpracovat extrémní objemy podaných zásilek díky změnám v organizaci práce. Z vnějšího pohledu možná nejsou tolik vidět, ale díky intenzivní komunikaci s velkými e-shopy a vlivem efektivnějšího rozdělení práce zaměstnanců v logistické síti jsme tyto Vánoce na druhou zvládli.“

V roce 2019 od října do prosince přepravila Česká pošta přes 12 milionů balíků. Ve stejném období 2020 prošlo sítí České pošty téměř 17 milionů balíků. Za celý rok 2019 přepravila Česká pošta 41,5 milionu balíků, v roce 2020 to bylo přes 52 milionu balíkových zásilek.

„Pro zákazníky, ať už jednotlivce nebo firmy, jsme důvěryhodným partnerem. Během covidové krize jsme potvrdili naše postavení na trhu. Ten se dynamicky vyvíjí, někteří menší klienti odcházejí, velcí podavatelé s námi navazují spolupráci,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…