Česká pošta: Tradice valentýnských razítek dosáhla plnoletosti

07.02.2020 18:09

Již po osmnácté Česká pošta letos pokračuje v každoroční tradici valentýnských razítek.

Česká pošta: Tradice valentýnských razítek dosáhla plnoletosti
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Všichni, jež chtějí milované osobě vyjádřit své city tradičním poštovním způsobem, si mohou nechat na milostínské poště na Rakovnicku od 7. do 14. února orazit pohlednici či obálku příležitostným razítkem připomínajícím Svátek všech zamilovaných, který připadá právě na 14. února. Autorkou letošního výtvarného návrhu razítka se stylizovaným párem rámovaným srdcem je Eva Hašková.

Zájemci, ať už zamilovaní či sběratelé, tak mohou poslat valentýnské přání s údaji adresáta a známkou vloženou do ofrankované obálky na adresu Pošta Milostín, 270 05. Tam valentýnku v uvedených dnech orazítkují a pošlou zbožňovanému adresátovi. Nebo se mohou pro razítko stavit přímo na poštu. Od roku 2002 si takto zpestří vztah tisíce zamilovaných, vždy razítkem s novým námětem.

Ačkoli se oslavy svátku sv. Valentýna v Česku rozšířila až po roce 1989, jeho historie má ryze evropský původ sahající do 3. století.  Připomíná upáleného mnicha Valentina, který tajně oddával páry podle křesťanského rituálu i proti zákazu císaře. Zároveň mužům radil, aby od svých žen neodcházeli do bitev. Za své bohulibé skutky zemřel 14. února 269 mučednickou smrtí.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…