Česká pošta: Vyměňovací pošta Praha 120 a celní úřad fungují na nové adrese

26.01.2021 20:29

Dostatek parkovacích míst pro zákazníky, kteří si přijdou pro mezinárodní zásilku. Příjemnější prostředí a lepší pracov­ní podmínky pro pošťáky i pro celníky z detašovaného pracoviště Celního úřadu Praha Ruzyně, který sídlí ve stejné bu­dově.

Česká pošta: Vyměňovací pošta Praha 120 a celní úřad fungují na nové adrese
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Možnost občerstvení, které zpříjemní čekání klientům a zajistí také lepší stravování pro pracovníky pošty. To jsou hlavní přínosy přestěhování vyměňovací pošty Praha 120, která se z pražských Košíř v lednu přesunula do logistického areálu v ulici K Hrušovu 293/2 ve Štěrboholech. Dlouho očekávaná změna přináší lepší podmínky pro Českou poštu i pro sa­motné zákazníky.

Anketa

Přímo na covid v Česku zemřela zhruba 1/3 lidí, kteří jsou uváděni jako oběti, uvedl ministr Blatný. Měl to říkat?

93%
7%
hlasovalo: 7384 lidí

Vyměňovací pošta Praha 120, která zpracovává všechny zásilky došlé adresátům v ČR ze zemí mimo EU, působí na nové adrese od úterý 26. ledna 2021. Současně se přestěhovalo také detašované pracoviště Celního úřadu Praha Ruzyně, které sídlí v budově vyměňovací pošty.

Nově zrekonstruovaná budova na adrese K Hrušovu 293/2, Praha 10 – Štěrboholy nabízí klientům České pošty především moderní a příjemné prostředí. K dispozici mají čekací místnost s nabídkou občerstvení a také bezplatné parkoviště s kapacitou 10 míst uvnitř areálu a dalších 50 míst před areálem.

Nové prostory poskytují zázemí i pro Celní úřad Praha Ruzyně, detašované oddělení celní – poštovní styk, kde bude probíhat samotné celní odbavení zásilek za již nastavených standardů, včetně možnosti uhradit celní dluh bezhotovostně.

Přestěhování do nové lokace přineslo také zvýšení kapacity vyměňovací pošty, které bude nezbytné od července 2021, kdy začne platit zákonná povinnost odvádět DPH ze všech zásilek doručených ze zemí mimo EU bez ohledu na jejich hodnotu. V současnosti se DPH odvádí u zásilek s ekvivalentní hodnotou převyšující 22 EUR.

Vstup do nové budovy pošty Praha 120 bude regulován, aby byla splněna předepsaná opatření v souvislosti s epidemií koronaviru. Česká pošta proto svým zákazníkům doporučuje, aby se při vyřízení celních formalit nechali zastupovat na základě plné moci, protože v takovém případě pošta veškeré formality vyřídí za ně a zásilku doručí standardně na jejich adresu. Návod, jak v takovém případě postupovat, je dostupný na webu České pošty ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …