Česká pošta převzala do přepravy ochranné pomůcky, nikoli zdravotnický materiál

21.09.2020 22:11

Reakce na vyjádření Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

Česká pošta převzala do přepravy ochranné pomůcky, nikoli zdravotnický materiál
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

SÚKL před dokončením kontroly, která se týká distribuce ústenek a respirátorů, vyzval Českou poštu, aby neprodleně přijala veškerá nápravná a preventivní opatření.

Česká pošta je logistickou firmou, která na základě konkrétních objednávek doručuje sortiment, jako jsou předvolební materiály, letáky obchodních řetězců apod. V případě roušek a respirátorů pro občany starší 60 let převzala do přepravy ochranné pomůcky, nikoli zdravotnický materiál. To jasně dokazují i předávací protokoly, které má Česká pošta k dispozici. Z tohoto pohledu neměla kontrola ze strany SÚKL začít, protože SÚKL není oprávněný tyto ochranné pomůcky kontrolovat.

Česká pošta roznášela roušky, které dostala v balení po 50 kusech a doručovat je měla po pěti kusech, a respirátory občanům starším 60 let od úterý 15. září do pátku 18. září. Dnes, v pondělí 21. září, kdy SÚKL vyzval Českou poštu k nápravě, je veškerý materiál roznesen všem adresátům. Česká pošta je logistická firma a tuto vícestupňovou akci s výraznými časovými a personálními nároky zvládla bez problémů. Pokud opět dostane od státu zadání, aby zajišťovala roznášku dalších ochranných pomůcek, jako logistická firma se tohoto úkolu opět zhostí.

Oficiální vyjádření SÚKL právně analyzujeme. Poté od nás SÚKL dostane oficiální vyjádření.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…