Česká pošta realizovala za první pololetí letošního roku více než 2 miliony transakcí Czech POINT a ověřování

09.08.2016 15:52

Czech POINT, který poskytuje Česká pošta na celkem 976 pobočkách, patří ke stále častěji využívaným službám. Potvrzují to i dlouhodobé provozní statistiky poskytovatele.

Česká pošta realizovala za první pololetí letošního roku více než 2 miliony transakcí Czech POINT a ověřování
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Kromě klasických služeb Czech POINT nabízí Česká pošta také úřední ověřování pravosti podpisů (legalizaci) a úřední ověřování listin (vidimaci).

„Czech POINT na poště roste. Letos o 10 % transakcí více, než za stejné období 2015“, říká generální ředitel České pošty Martin Elkán.

České pošta pokrývá více než polovinu všech transakcí realizovaných v rámci této služby. Nejvyužívanější klasickou službou Czech POINTu na České poště je Výpis z Rejstříku trestů fyzických osob.  Ovšem absolutně nejžádanější službou na pobočkách České pošty je legalizace, tedy ověřování podpisů.

V roce 2015 bylo na kontaktních místech Czech POINT na České poště realizováno celkem 3,75 milionů transakcí služeb Czech POINT a ověřování. V porovnání s předchozím rokem došlo k výraznému meziročnímu nárůstu počtu všech transakcí, a to o 29%. Největší procentuální nárůst zaznamenalo ověřování listin a podpisů, tuto službu využilo v roce 2015 téměř o polovinu více zákazníků než v roce 2014.

Služby Czech POINT začala Česká pošta nabízet v roce 2007. Prostřednictvím kontaktních míst Czech POINT mohou zákazníci zažádat o výpisy z Katastru nemovitostí, z Rejstříku trestů, Živnostenského rejstříku, případně využít řady dalších služeb. Výhodou této služby je i to, že lidé nemusí cestovat po úřadech a vše vyřeší na jednom místě. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…