Česká průmyslová zdravotní pojišťovna: Nechat si proplatit příspěvek od pojišťovny přes mobil? V ČPZP to jde

18.02.2020 11:10

Pokud chtěli dříve pojištěnci České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP) čerpat příspěvek z preventivních programů, bylo podmínkou přijít s dokladem na pobočku. Nyní jim k proplacení příspěvku stačí použít mobilní telefon.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna: Nechat si proplatit příspěvek od pojišťovny přes mobil? V ČPZP to jde
Foto: ČPZP
Popisek: ČPZP

„Klient, který má staženu aplikaci Zdraví v mobilu a má aktivovánu elektronickou přepážku, má možnost doklady k proplacení ofotit a zaslat nám je přes aplikaci Zdraví v mobilu. A my mu peníze pošleme na účet,“ přibližuje jednu ze zásadních novinek třetí největší zdravotní pojišťovny v ČR její tisková mluvčí Elenka Mazurová.

Nabídka proplácení příspěvků přes mobil není jediným vylepšením, se kterým ČPZP v letošním roce přišla. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna se každoročně snaží zkvalitňovat i nabídku preventivních programů proti vzniku závažných onemocnění a na podporu zdravého životního stylu.

„V letošním roce jsme snížili věkovou hranici pro čerpání příspěvku ve výši 500 Kč na sportovní pohybové kroužky a na členství ve sportovních oddílech, a to z původních 6 na 3 roky. ČPZP letos naopak zvýšila příspěvek za bezpříspěvkový odběr plazmy nebo krve z 80 na 100 Kč. Diabetici mohou nově čerpat příspěvek 500 Kč z programu Diabetes na přístrojovou pedikúru,“ vypočítává další novinky mluvčí ČPZP. Jeden z nejžádanějších příspěvků, 700 Kč z programu Pravidelný pohyb, lze využít na nejrůznější pohybové aktivity, mimo jiné nově i na plavání.

Aplikace Zdraví v mobilu je zdarma ke stažení na Google Play i App Store i pro klienty nepojištěné u ČPZP. Svým uživatelům umožňuje přístup k užitečným informacím o zdraví, lékařích, lécích a lékárnách. Pohlídá i termín blížícího se očkování a vyhledá lékové interakce. Přes chytrý telefon je možné sjednat si i cestovní pojištění pro cestu do zahraničí. Praktickým pomocníkem je aplikace i pro nastávající maminky.

Pojištěnci ČPZP, kteří ještě nemají aktivovanou elektronickou přepážku, tak mohou učinit on-line nebo na pobočce po ověření identity, nebo prostřednictvím vložení ověřovacího kódu, který je zasílán doporučeně do vlastních rukou po vyplnění žádosti. Přihlášení pak probíhá buď jednorázově zasílaným SMS kódem, který přijde na klientovo registrované mobilní číslo (ověřuje se během registrace), nebo pro klienty, kteří používají kvalifikovaný certifikát, lze použít přihlášení prostřednictvím certifikátu.

Elektronická přepážka ČPZP neslouží jen k proplacení dokladů. Je to i snadný způsob, jak se pojištěnec dostane ke svému osobnímu účtu, kde si může prověřit, kolik korun zaplatila ČPZP za konkrétní lékařské výkony, zjistí potřebné informace o svých lékařích a dostane se i do seznamu užívaných léků. Využívat ji mohou také OSVČ k podání přehledu o příjmech a výdajích.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna registruje téměř 1,3 milionu klientů. Třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi má více než sto poboček po celé republice. Klientům spolu s dostupnou a kvalitní zdravotní péčí nabízí atraktivní příspěvky a programy plné výhod, slev a bonusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…