Česká republika uspěla na EXPO 2015 Milán

07.11.2015 11:30

Česká republika uspěla na EXPO 2015 Milán

Česká republika získala na Všeobecné světové výstavě EXPO 2015 Milán bronzovou medaili v kategorii pavilonů pod 2 tisíce metrů čtverečních za architekturu pavilonu a jeho sepětí s krajinou.

Ocenění vyhlásili na závěrečném ceremoniálu 31. října 2015 společně představitelé organizátorů EXPO 2015 Milán a Mezinárodního úřadu pro výstavnictví. Bronzové ocenění získala ČR ve své kategorii za vítězným pavilonem Velké Británie a druhým Chile.

Bronzová příčka je jednoznačným úspěchem nejen pro český pavilon, navržený ateliérem Chybik+Kristof, a pro celou českou expozici, ale rovněž známkou kvality a špičkové úrovně soudobého českého výstavnictví. Hlavní podíl na získaném ocenění nese tým generálního komisaře ČR pro EXPO Jiřího Potužníka, který navrhl a uskutečnil tematicky zajímavý, návštěvnicky přitažlivý a současně úsporný projekt účasti ČR na EXPO v Miláně. Úspěch projektu je o to výraznější, že obstál v náročné konkurenci národních pavilonů velkého množství vystavujících zemí a mezinárodních organizací. Projekt financování české účasti na EXPO byl poprvé v historii podpořen rovněž soukromými zdroji.

Všeobecná světová výstava EXPO 2015 v italském Miláně uzavřela své brány 31. října 2015. Výstava se uskutečnila od 1. května 2015 s hlavním tématem „Výživa pro planetu, energie pro život“. Příští Všeobecná světová výstava EXPO se uskuteční v roce 2020 v Dubaji.

Více informací o proběhlém EXPO 2015 Milán je k dispozici na www.expo2015.org a o české expozici na www.czexpo.com.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…