Česká republika uspěla na EXPO 2015 Milán

07.11.2015 11:30

Česká republika uspěla na EXPO 2015 Milán

Česká republika získala na Všeobecné světové výstavě EXPO 2015 Milán bronzovou medaili v kategorii pavilonů pod 2 tisíce metrů čtverečních za architekturu pavilonu a jeho sepětí s krajinou.

Ocenění vyhlásili na závěrečném ceremoniálu 31. října 2015 společně představitelé organizátorů EXPO 2015 Milán a Mezinárodního úřadu pro výstavnictví. Bronzové ocenění získala ČR ve své kategorii za vítězným pavilonem Velké Británie a druhým Chile.

Bronzová příčka je jednoznačným úspěchem nejen pro český pavilon, navržený ateliérem Chybik+Kristof, a pro celou českou expozici, ale rovněž známkou kvality a špičkové úrovně soudobého českého výstavnictví. Hlavní podíl na získaném ocenění nese tým generálního komisaře ČR pro EXPO Jiřího Potužníka, který navrhl a uskutečnil tematicky zajímavý, návštěvnicky přitažlivý a současně úsporný projekt účasti ČR na EXPO v Miláně. Úspěch projektu je o to výraznější, že obstál v náročné konkurenci národních pavilonů velkého množství vystavujících zemí a mezinárodních organizací. Projekt financování české účasti na EXPO byl poprvé v historii podpořen rovněž soukromými zdroji.

Všeobecná světová výstava EXPO 2015 v italském Miláně uzavřela své brány 31. října 2015. Výstava se uskutečnila od 1. května 2015 s hlavním tématem „Výživa pro planetu, energie pro život“. Příští Všeobecná světová výstava EXPO se uskuteční v roce 2020 v Dubaji.

Více informací o proběhlém EXPO 2015 Milán je k dispozici na www.expo2015.org a o české expozici na www.czexpo.com.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…