Česká televize: Benefiční Koncert pro Moravu pokořil rekord v dárcovských zprávách. Vynesl téměř 12 milionů korun

04.07.2021 18:23

Páteční benefiční koncert České televize na pomoc vesnicím postiženým tornádem vynesl díky 145 270 zaslaným DMS zprávám rekordních 11,75 milionu korun.

Česká televize: Benefiční Koncert pro Moravu pokořil rekord v dárcovských zprávách. Vynesl téměř 12 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

V průběhu více než hodinového koncertu na pražské Kampě bez nároku na honorář vystoupili například Dan Bárta, Richard Krajčo, Adam Plachetka, Čechomor, Eva Burešová nebo Buty s Mňágou a Žďorp.

Anketa

Do voleb zbývá sto dní. Kdo podle vás bude příštím premiérem?

hlasovalo: 15066 lidí

„Přípravy na včerejší koncert u nás odstartovaly okamžikem, kdy jsme se dozvěděli, jaká tragédie se prohnala Moravou. Okamžitě jsme začali informovat, co se stalo i co je v místě neštěstí potřeba a k tomu vymýšlet, jak pomoci. Během pandemie jsme se naučili, že rychlá pomoc je nejefektivnější. Chtěli jsme dát lidem na Moravě vědět, že na ně myslíme. Chtěli jsme poděkovat všem, kteří jsou pracovně nebo jako dobrovolníci na místě. A v neposlední řadě jsme chtěli podpořit tu velkou vlnu solidarity, kterou společnost ukázala. Výsledkem je bezmála dvanáct milionu korun a historicky nejvyšší výtěžek z dárcovských zpráv z jakékoliv benefice, kterou kdy Česká televize pořádala,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Více než hodinovým programem, který zároveň divákům pomocí živých vstupů i záběrů z dronu zprostředkoval aktuální situaci na jihu Moravy, provedla dvojice moderátorů Světlana Witowská a Daniel Stach. Kromě nich se v průběhu večera na pódiu vystřídaly na dvě desítky umělců. „Každý by měl pomáhat, pokud mu to jeho situace dovoluje. Pro mě je pomáhat naprosto přirozené, jakkoliv a vždy. Když jsem byla oslovena, neváhala jsem. Ať si myslíme o Česku cokoliv, když je potřeba, tak se vždy spojíme a pomáháme. Od počátku, kdy se katastrofa stala, jsem vnímala, jak lidi reagovali, jak sdíleli, pomáhali, darovali. A vlastně jsem nebyla vůbec překvapená, protože jsme skvělý národ,“ komentuje zpěvačka Eva Burešová.

Diváci mohou obce postižené tornádem podpořit i nadále, a to zasláním zprávy ve tvaru DMS PROMORAVU 30 nebo DMS PROMORAVU 60 nebo DMS PROMORAVU 90 na telefonní číslo 87 777 (cena DMS je 30 nebo 60 nebo 90 Kč). Přispět mohou také darem na sbírkový účet 4211325188/6800, variabilní symbol 2002. Aktuality a další možnosti podpory jsou k dispozici na webu pomoctornado.charita.cz.

Další možnost pomoci nabídne také sobotní přímý přenos benefičního Koncertu naděje, na němž na zámku Valtice zahrají orchestry České filharmonie a Filharmonie Brno. Česká televize jej uvede v sobotu od 20:10 hodin na programu ČT art.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…