Česká televize: Česká znovu tleská, tentokrát s podtitulem Letní scéna

02.06.2021 19:38

Česká televize tleská všem, kteří to nevzdávají a vracejí kulturu do života. Už podruhé. Po úspěchu loňské kampaně „Česká tleská“ spouští ČT znovu možnost hlásit se do letního projektu na podporu pořadatelů kulturních událostí, tentokrát pod širým nebem.

Česká televize: Česká znovu tleská, tentokrát s podtitulem Letní scéna
Foto: Karel Šebesta
Popisek: Budova ČT na Kavčích Horách

S přihlášenými, které vybere odborná porota, následně ČT natočí a odvysílá krátký spot. Kampaň na obrazovce poběží osm týdnů.

„Po odvysílání loňské kampaně Česká tleská, v níž jsme podpořili pořadatele kulturních akcí ve všech koutech České republiky, jsme si těžko uměli představit, jak hluboký náraz a útlum kultury nás ještě čeká. O to víc je potřeba zatleskat znovu, ještě silněji, poděkovat všem, kdo to nevzdali, a pozvat diváky na čerstvý vzduch, pod širé nebe, protože letní scény, které jsou připraveny vítat o prázdninách své publikum, to určitě budou potřebovat,“ říká výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl, který má projekt v gesci.

Počínaje prvním červnovým dnem mohou všichni, kdo chystají kulturní akci, uměleckou produkci nebo jakýkoli jiný program pod širým nebem, posílat žádosti o podporu ve vysílání ČT. S organizátory, které vybere odborná porota, následně televize natočí krátkou pozvánku prostřednictvím video rozhovoru.

Kampaň navazující na loňský projekt, do kterého se přihlásilo na 600 zájemců, poběží celé prázdniny. V průběhu dvou měsíců podpoří ČT každý týden sedm pořadatelů formou pozvánek a také mini pořadů s přehledem vybraných kulturních akcí na následující týden.

Přihlásit se je snadné, na speciální webové stránce ZDE stačí vyplnit krátký formulář. První pozvánky se ve vysílání České televize objeví poprvé poslední červnový týden. Pozvánky a rozhovory naleznou zájemci také na YouTube kanálu ČT (ZDE) a seznam všech přihlášených akcí bude formou kalendária zveřejněn na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…