Česká televize: Smysl pro tumor oslovil bezmála tři miliony diváků, udržel si publikum do poslední epizody

27.02.2024 19:15 | Tisková zpráva

Jedničkou nedělního hlavního vysílacího času se stal poosmé v řadě seriál Smysl pro tumor. Série inspirovaná reálným příběhem onkologického pacienta přilákala k obrazovkám průměrně 1,35 milionu diváků s podílem na sledovanosti 31,05 %. Zásah celé série se vyšplhal na 2,97 milionu. Nadprůměrných výsledků dosáhl pořad i v hodnocení spokojenosti, originality a zaujetí.

Česká televize: Smysl pro tumor oslovil bezmála tři miliony diváků, udržel si publikum do poslední epizody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Za prvních sedm dílů se míra spokojenosti dosáhla na průměrnou hodnotu 8,8 bodu z celkem deseti možných. Úspěch seriál zaznamenal i z hlediska zaujetí, které se vyšplhalo na 83 procenta, nebo originality, která průměrně činí 73 procent.

„Seriál vyhledávaly více ženy než muži. Z věkových skupin pak nejvíce bavil diváky ve věku 45-64 let a také mladé diváky 15-24 let. Nejvyššího podílu dosáhl Smysl pro tumor u vysokoškoláků, zájem s dosaženým vzděláním prudce stoupal. Regionálně je nadprůměrný zájem u diváků z Prahy, východních Čech a Střední Moravy,“ uvádí podrobnosti vedoucí výzkumu a analýz Renata Týmová.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 50021 lidí

Z celkové sledovanosti se 48 procent odehrálo odloženě. Většina byla do sedmi dnů v televizi, na internetu sledovalo seriál Smysl pro tumor průměrně 110 000 diváků starších čtyř let.

Příběh ambiciózního studenta medicíny, kterému nemoc změnila život, ale pomohla najít lásku a vážit si vlastní rodiny, vysílala Česká televize od 7. ledna do 25. února. Původní belgická verze Gevoel voor tumor byla oceněna prestižní cenou Prix Europa pro nejlepší televizní sérii roku 2018. Autorem české adaptace je scenárista Matěj Podzimek, režie se ujala Tereza Kopáčová. Hlavní role v seriálu ztvárnili Filip Březina, Tereza Brodská, Jiří Bartoška, Alžběta Malá nebo Pavel Řezníček.

Celou sérii doprovodila osvětová kampaň a samostatná podcastová série. Součástí každého dílu byly také rozhovory se skutečnými onkologickými pacienty ze sdružení Fuck Cancer.

Všechny díly včetně bonusových materiálů jsou k dispozici v iVysílání ČT ZDE.

režie: Tereza Kopáčová
kamera: Pavel Berkovič
střih: Michal Böhm, Michal Hýka
zvuk: Radim Hladík jr.
hudba: Jiří Hájek 
architekt: David Voborský
kostýmní výtvarnice: Simona Zemanová, Petra Krčková
scénář: Mathias Claeys, Leander Verdievel, Matěj Podzimek
výkonná producentka: Romana Špiková
kreativní producent: Matěj Stehlík
hrají: Filip Březina, Alžběta Malá, Jiří Bartoška, Tereza Brodská, Pavel Řezníček, Natálie Řehořová, Mark Kristián Hochman, Robert Nebřenský, Radim Jíra, Viktor Krčmář, Mikuláš Voborský, Aleš Petráš, Pavlína Balner, Václav Werner Kraus a další

(zdroj: ATO – Nielsen, ke dni 26. 2. 2024, živá v TV + TS0-3, 15+)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…