Česká televize: Události v ukrajinštině nově na obrazovkách, přes satelit i přes anténu

26.03.2022 8:40 | Tisková zpráva

Česká televize dál zjednodušuje lidem přicházejícím z Ukrajiny přístup k aktuálním informacím. Od dnešního dne vysílá svou hlavní zpravodajskou relaci v ukrajinštině na všech typech příjmu.

Česká televize: Události v ukrajinštině nově na obrazovkách, přes satelit i přes anténu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Nově tak mohou Události v ukrajinštině sledovat diváci s přístupem na internet nebo aplikaci HbbTV, ale i ti, kteří přijímají televizní signál pomocí satelitu, kabelového operátora či antény. Tedy i ti, kteří mají nyní ztížený přístup k internetu. Události na programu ČT24 tak navíc mohou sledovat i diváci mimo Česko. 

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí

Česká televize spustila mimořádné vysílání o ruské invazi na Ukrajinu ve čtvrtek 24. února ve 4:50 ráno. Od té doby informuje diváky nejen o aktuálním dění, ale nabízí i informace o možnostech pomoci lidem utíkajícím před válkou. A to nejen v češtině, ale také v ukrajinštině. Od soboty 12. března připravuje denně i mutaci pořadu Události tlumočenou do ukrajinského jazyka, doposud dostupnou přes HbbTV a na webu iVysílání.

Simultánně tlumočené Události budou od dnešního dne dostupné rovněž prostřednictvím satelitního a terestrického příjmu. Pro jejich sledování stačí použít příslušnou funkci pro duální zvuk na dálkovém ovládání a vybrat ukrajinský komentář.

Živě překládané zpravodajství mohou diváci sledovat každý den od 19 hodin, archiv všech odvysílaných dílů je dostupný na adrese ceskatelevize.cz/ukrajinsky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …