Česká televize: Webseriál TBH si z festivalu v Marseille odváží hlavní cenu

27.10.2022 9:48 | Tisková zpráva

Po úspěchu na Finále Plzeň a festivalu Oty Hofmana v září bodoval nyní první webseriál České televize také v zahraničí. Z dvanáctého ročníku mezinárodního festivalu Marseille Web Fest si odváží hlavní cenu a je jediným ověnčeným pořadem ze střední a východní Evropy.

Česká televize: Webseriál TBH si z festivalu v Marseille odváží hlavní cenu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka České televize

Z celkem tři sta přihlášených seriálů na Marseille Web Fest 2022 konaném v druhé polovině října ve Francii bylo do mezinárodní soutěže vybráno jedenáct finálových. Hlavní cenu poroty získal původní webseriál České televize a zároveň se stal jediným oceněným pořadem ze střední a východní Evropy. TBH tak uspělo po boku sérií z Austrálie, Belgie, Francie a Kanady.

Projekt režisérky Lucie Kajánkové ze středoškolského prostředí představila Česká televize divákům v návaznosti na spuštění nové generace iVysílání jako svůj první hraný webseriál. V původní tvorbě určené pro online video platformu pracuje ČT s novými postupy, tématy i formáty a cílí na mladší či úžeji zaměřené diváky.

V minulosti získal projekt cenu za nejlepší webový seriál střední a východní Evropy na festivalu Serial Killer a bodoval také na Finále Plzeň a Dětském filmovém a televizním festivalu Oty Hofmana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…