Česká televize má zástupce ve vedení Televizní komise Evropské vysilatelské unie

04.06.2017 14:39

Programový ředitel České televize Milan Fridrich byl dnes zvolen do funkce viceprezidenta Televizní komise, jež je jedním z nejvýznamnějších orgánů Evropské vysilatelské unie. Po generálním řediteli Petru Dvořákovi, který loni obhájil pozici v nejvyšším vedení EBU, má tak Česká televize dalšího zástupce ve vedení této organizace, která dnes sdružuje veřejnoprávní média z 56 zemí.

Česká televize má zástupce ve vedení Televizní komise Evropské vysilatelské unie
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

Televizní komise EBU odpovídá za strategické plánování a rozvoj televizních služeb v Evropě. „Role Evropské vysilatelské unie při spolupráci médií veřejné služby v Evropě obecně posiluje, jelikož digitální revoluce vyvolává potřebu spolupráce v programu i ve sdílení zkušeností a informací,“ říká Milan Fridrich a dodává: „Mé znovuzvolení potvrzuje silnou pozici České televize v tomto procesu. EBU ji vnímá jako důležitého a aktivního člena. Pro Českou televizi je to zároveň příležitost, jak vyhledávat nové možnosti pro koprodukce, nákup vysílacích práv i společné mezinárodní projekty.“

Milan Fridrich byl poprvé do vedení Televizní komise zvolen v roce 2015, nyní členové výboru jeho mandát jednomyslně prodloužili na další dva roky.

Svoji pozici v rámci Evropské vysílací unie upevnila Česká televize už v prosinci loňského roku, kdy generální ředitel Petr Dvořák už podruhé získal post v nejvyšším vedení této organizace. Obhájil tak post, který pro Českou televizi získal v roce 2014, kdy se stal po šestnácti letech prvním zástupcem ČT, jenž do vedení EBU zasedl.

Evropská vysílací unie v tuto chvíli sdružuje 73 aktivních členů z 56 zemí. Přidruženy jsou k ní další desítky zemí z celého světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…