Česká televize odhalí ve Varech nové projekty i Formanovy dlaně

29.06.2018 19:23

Šest koprodukčních filmů České televize se objeví ve třech soutěžních sekcích Mezinárodního filmového festivalu. Do hlavního programu se navíc probojoval i jeden čistě televizní projekt - Dukla 61 režiséra Davida Ondříčka.

Česká televize odhalí ve Varech nové projekty i Formanovy dlaně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Besedy s tvůrci i herci, nejen soutěžních snímků, ale i nově připravovaných projektů České televize, bude od zítřejšího rána až do soboty 7. července hostit Dům České televize na Divadelním náměstí.  Slavnostně se otevře již dnes v 16 hodin odhalením skleněných plastik nesoucích otisky dlaní Miloše Formana a Miroslava Ondříčka.

V červenci 1990 dorazil na karlovarský festival na kole Miloš Forman a Theodor Pištěk. Letos jim vzdají hold vedoucí kulturní redakce zpravodajství Petr Vizina a moderátor Martin Řezníček, kteří do Domu ČT dorazí dnes odpoledne a slavnostně odhalí skleněné plastiky nesoucí otisky dlaní nedávno zesnulého režiséra i jeho dvorního kameramana Miroslava Ondříčka.

Součástí více než týdenního festivalového programu Domu ČT bude na třicet diskuzí a setkání s tvůrci, během kterých představí soutěžní filmy i připravované televizní novinky. Za účasti režisérů i hlavních protagonistů budou uvedeni adepti na Křišťálový Glóbus - snímky Všechno bude i celovečerní debut Adama Sedláka Domestik. Sekci na Východ od západu reprezentují Chata na prodej a Chvilky v čele s Jenovéfou Bokovou. Z programových novinek se představí například minisérie Jana Hřebejka s Ondřejem Sokolem v hlavní roli Rédl, pokračování seriálu První republika nebo komediální seriál Zkáza Dejvického divadla. Jedna z posledních debat bude patřit generálnímu řediteli České televize Petru Dvořákovi a prezidentovi karlovarského festivalu Jiřímu Bartoškovi.

O dopolední i odpolední program pro děti se postarají tanečníci StarDance Jan Onder nebo Alice Stodůlková, večer vystoupí kapely jako například Lanugo, Květy nebo Kapitán Demo. Česká televize se bude 53. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech věnovat i ve svém vysílání. Marek Eben „svátek filmu“ přiblíží Festivalovými vteřinami, v sobotu 7. července ve 20.00 hodin uvede, při  příležitosti návštěvy oscarového herce Tima Robbinse, na ČT2 jeden z nejoceňovanějších filmů všech dob Vykoupení z věznice Shawshank. V premiéře odvysílá i loňského vítěze Křižáčka. 

HLAVNÍ SOUTĚŽ

·         Všechno bude – 1.7 15.00 hodin beseda v Domě ČT, 1.7.20.00 hodin Velký sál

·         Domestik – 3. 7. 15.00 hodin beseda v Domě ČT, 3. 7. 20.00 hodin Velký sál

SOUTĚŽ NA VÝCHOD OD ZÁPADU

·         Chata na prodej – 5.7 15.00 hodin beseda v Domě ČT, 5.7 19.00 hodin Kino Pupp

·         Chvilky – 2.7 15.00 hodin beseda v Domě ČT, 2.7 18.30 hodin Karlovarské městské divadlo

SOUTĚŽ DOKUMENTÁRNÍCH FILMŮ

·         Svědkové Putinovi – 30.6 15.00 hodin beseda v Domě ČT, 30.6 18.30 Malý sál

·         V Mosulu – 4.7 11.00 hodin beseda v Domě ČT, 18.30 Malý sál

UVEDENÍ DUKLY 61 V KARLOVÝCH VARECH

·         1.7 16.00 hodin Kongresový sál

·         2.7 11.00 beseda v Domě ČT

·         4.7.19.30 Lázně III

Kompletní program Domu ČT je k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…