České aerolinie a airberlin dnes zahájily novou obchodní spolupráci

14.05.2016 12:44

Airberlin, druhá největší letecká společnost v Německu a České aerolinie, vlajkový dopravce České republiky dnes zahájily obchodní spolupráci na bázi vzájemného sdílení kódů.

České aerolinie a airberlin dnes zahájily novou obchodní spolupráci
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Obě společnosti díky tomu přidají do svých letových řádů nové linky a destinace. Zákazníci Českých aerolinií mohou opět využívat přímé lety mezi Prahou a Berlínem, a také denní spoje do Keflavíku na Islandu pod kódem OK. Klienti airberlinu na druhé straně získají lepší spojení mezi Německem a Českou republikou či Slovenskem.

České aerolinie přidají do letového řádu denní letecké spojení mezi Prahou a Berlínem provozované společností airberlin. Svůj OK kód budou mít ČSA také na všech spojích do Keflavíku na Islandu, které provozuje z Berlínu, Düsseldorfu i Hamburku airberlin, a které navazují na přílety ČSA z Prahy. Čeští turisté díky tomu získají v hlavní letní sezóně plynulé spojení Prahy s Keflavíkem bez nutnosti dlouhého čekání na přestup.

Společnost airberlin bude mít svůj AB kód na pěti linkách provozovaných Českými aeroliniemi – konkrétně mezi Düsseldorfem, Frankfurtem, Hamburkem a Prahou, a také mezi Prahou a Ostravou, a Prahou a Košicemi. airberlin tak bude moci nově nabízet svým zákazníkům až po dva denní přímé spoje z Düsseldorfu i Frankfurtu do Prahy, mezi Hamburkem a Prahou pak denní spojení.

„Je pro nás potěšením přivítat České aerolinie jako našeho 22. code-shareového partnera. Vzájemná spolupráce nám umožní rozšířit naši síť destinací v Evropě. airberlin tak může nabízet týdně více než 85 přímých letů mezi Německem a Prahou and nové spoje do České republiky a na Slovensko. Především nové code-shareové lety do a z Düsseldorfu posílí naši bázi na Rýnu, která může poskytnout řadu atraktivních návazných spojů po Evropě a na dálkových linkách do USA nebo do Karibiku,” uvedl Stefan Pichler, výkonný ředitel společnosti airberlin.

„Naše nová spolupráce se společností airberlin přináší německým zákazníkům především vylepšení spojení mezi Německem a Českou republikou a širší výběr destinací ve střední a východní Evropě. Přispěje k posílení obchodních pozic a nárůstu prodejů obou společností na českém i německém trhu. Současně se díky tomu vrací Berlín do sítě i obchodní nabídky ČSA,“ uvedl Jozef Sinčák, předseda představenstva Českých aerolinií.

Letenky na nové spoje jsou od dnešního dne v prodeji na webových stránkách obou společností na www.airberlin.com a www.csa.cz, prostřednictvím cestovních kanceláří a agentur nebo přes kontaktní centra obou aerolinií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správy železnic: Po pravém břehu Labe se pojede rychleji, zruší se všechny přejezdy

7:02 Správy železnic: Po pravém břehu Labe se pojede rychleji, zruší se všechny přejezdy

Rekonstrukce více než 30 kilometrů dlouhého úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem má svého projektan…