České dráhy: Letos v létě pojedou lůžkové vozy do Splitu a Baru, rezervace byly zahájeny

01.04.2016 13:36

Stejně jako v minulých letech budou i tuto letní turistickou sezónu vypravovat České dráhy přímé lůžkové vozy z Prahy do chorvatského Splitu a do černohorského Baru na jaderském pobřeží. Vozy pojedou od poloviny června do konce srpna 2× týdně. Rezervační období pro celou nadcházející letní sezónu začne u vozu do Splitu zítra, u vozu do Baru už byl zahájen.

České dráhy: Letos v létě pojedou lůžkové vozy do Splitu a Baru, rezervace byly zahájeny
Foto: Archiv
Popisek: Moderní regionální vlak RegioShark

Z Prahy do Splitu v lůžkovém voze

Na trať Praha – Split bude vypravován jeden z klimatizovaných lůžkových vozů Českých drah. Spojení bude fungovat 17. června do 27. srpna. Lůžkový vůz bude odjíždět z Prahy v úterý a v pátek a z chorvatského Splitu se bude vracet ve středu a v sobotu. Na našem území bude zapojen do vlaku EC 276 / 277 Slovan, nástup a výstup tak bude možný ve všech pravidelných zastávkách tohoto vlaku.

České dráhy ve spolupráci se zahraničními národními partnery, kteří zajišťují dopravu přímého vozu na svém území, nabízejí různé slevy. Za nejvýhodnější pro zpáteční cestu lze považovat nabídku CityStar, kterou může využít jedna až pět osob. Cena zpáteční jízdenky pro držitele In Karty je 3 966 Kč, pro skupinu např. 4 osob pak 12 144 Kč (tj. 3 036 Kč na osobu), přičemž stačí, aby platnou aplikaci na In Kartě/ Rail plus vlastnil alespoň 1 cestující. Obvyklá cena rezervace do třímístného oddílu pro cestu Praha – Split – Praha je pak 1 160 Kč / osobu.

Jízdní řád přímého lůžkového vozu Praha – Split a zpět

tam

stanice

Zpět

09:52

Praha hl.n.

18:08

10:49

Pardubice hl.n.

17:10

12:24

Brno hl.n.

15:36

  08:09 *)

Split

   19:12 **)

*) následující den; **) předchozí den

Přímo také z Prahy do Baru

Také přímé spojení Prahy a černohorského Baru bude provozované klimatizovaným lůžkovým vozem. Vůz bude jezdit 17. června do 4. září. Z Prahy bude odjíždět každé v úterý a pátek a z Baru se bude vracet ve čtvrtek a v neděli. Na našem území bude zapojen do vlaku EC 172 / 173 Hungaria, nástup a výstup tak bude možný ve všech pravidelných zastávkách tohoto vlaku v úseku Praha – Břeclav a zpět.

Také v tomto případě připravily České dráhy ve spolupráci se zahraničními národními partnery dopravujícími vůz na zahraničních úsecích různé slevy. I zde lze pro zpáteční jízdu doporučit nabídku CityStar. Cena zpáteční jízdenky pro držitele In Karty je 4 433 Kč, pro skupinu např. 4 osob pak 13 507 Kč (tj. 3 377 Kč na osobu), přičemž stačí, aby platnou aplikaci na In Kartě / Rail plus vlastnil alespoň 1 cestující. Obvyklá cena rezervace do třímístného oddílu pro cestu Praha – Bar – Praha je pak 1 004 Kč / osobu.

Jízdní řád přímého lůžkového vozu Praha – Bar a zpět

tam

stanice

Zpět

13:52

Praha hl.n.

14:10

14:49

Pardubice hl.n.

13:10

16:24

Brno hl.n.

11:36

  20:31 *)

Bar

   09:00 **)

*) následující den; **) předchozí den

Rezervace a jízdenky pro přímé lůžkové vozy Praha – Split a zpět a také pro spojení Praha – Bar a zpět je možné zakoupit v ČD centrech a v mezinárodních pokladnách na vybraných železničních stanicích po celé České republice. S ohledem k současné bezpečnostní situaci budou při nákupu těchto dokladů cestující požádáni o kontakt, aby bylo možné je bez odkladu informovat, pokud by došlo k jakýmkoliv změnám v jízdě těchto vozů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …