České dráhy: Motoráčkem na jubilejní jarní Floru Olomouc

26.04.2018 11:02

Dnes začíná na olomouckém výstavišti už jubilejní 60. ročník jarní etapy Flory Olomouc, největší květinové akce v zemi. V hlavní hale olomouckého výstaviště se představí letošní narozeninové téma – „Pugét pro Floru“. Na zahradnickou výstavu se mohou zájemci vydat vlakem Českých drah.

České dráhy: Motoráčkem na jubilejní jarní Floru Olomouc
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Z olomouckého hlavního nádraží k výstavišti bude vozit návštěvníky historický motorový vůz M131 „Hurvínek“. Tradičně pak na veletrhu bude i stánek národního dopravce s maskotem ČD slonem Elfíkem. Výstava potrvá do neděle 29. dubna.

„Hurvínkem“ z hlavního olomouckého nádraží až na výstaviště

Zpříjemnit si návštěvu jarního zahradnického veletrhu Flora Olomouc může každý romantickou jízdou historickým motorákem. Z olomouckého hlavního nádraží je doveze „motorák“ Hurvínek až na zastávky Olomouc-Smetanovy sady nebo Olomouc-Nová Ulice, které leží na dohled výstaviště. Pendlovat Olomoucí bude speciální vlak po celou dobu výstavy mezi 9. a 17. hodinou. Prodej jízdenek bude pouze ve vlaku, kapacita vozů je omezena a nelze v nich přepravovat jízdní kola. Jednosměrné jízdné stojí 15 Kč, děti od 6 do 15 let platí 10 Kč, nejmenší do 6 let pojedou zdarma. Přeprava kočárku pak přijde na 10 Kč.

Co letošní jarní Flora Olomouc nabídne?

Kytice zaplaví prostor celého hlavního pavilonu a netradiční instalace levitujících květin nabídne jedinečný kontakt s exponáty. Součástí bude i floristická show, květinový workshop a interaktivní stěna, do které mohou návštěvníci pro Floru vložit květinu. Nově bude na veletrhu možnost večerní prohlídky a účasti na Retrovečeru, které nabídnou večerní atmosféru zpestřenou autorským komentářem a recitálem Nadi Urbánkové (v pátek 27. dubna od 20 do 22 hodin).

Nebude chybět ani záplava květů ve Smetanových sadech s expozičními záhony s 24 000 kusy tulipánů, narcisů, krokusů a hyacintů, jarní trvalkové záhony v Rudolfově aleji, vyhlídka z lávky v korunách stromů nebo holandská zahrada s 10 000 kusy tulipánů a narcisů. Samozřejmostí už je i pestrý doprovodný program včetně populárního pásma Receptáře, vystoupení Světlany Nálepkové nebo Daniely Šinkorové. Na veletrhu je vyčleněn i relaxační prostor v pavilonu A s ochutnávkou filmů a klipů z festivalu AFO, který se koná v Olomouci v průběhu akce.

Brány letní Flory Olomouc 2017 budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Za plné vstupné zaplatí návštěvníci na místě 150 Kč, 120 korun při nákupu lístků předem pomocí on-line systému. Zlevněné vstupenky (pro důchodce a studenty) stojí 80 Kč, děti od 6 do 15 let platí 30 korun, rodinné vstupné (dva dospělí + 1 až 4 děti) je 300 Kč u pokladny a 250 Kč on-line. Zdarma mají vstup na výstavu děti do 6 let a návštěvníci s průkazem ZTP a ZTP/P.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…