České dráhy: Motoráky za krásami Lednice nebo s kolem do Znojma a Šatova

12.05.2016 20:36

I letos vyjíždí tradiční historický motorový vůz Hurvínek z Břeclavi do Lednice. Nostalgickým vlakem se může každý vydat o víkendech a svátcích za krásami Lednicko-valtického areálu, a to až do 28. září.

České dráhy: Motoráky za krásami Lednice nebo s kolem do Znojma a Šatova
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Poslední víkendy v měsíci, 28. května, 25. června, 30. července, 27. srpna a 24. září, Hurvínka nahradí v rámci „Lednického parního léta“ parní lokomotiva „Skaličák“ s historickými vozy „rybáky“. Milovníci cykloturistiky můžou vyrazit na jih Moravy cyklovlakem Expres Pálava–Podyjí, letos rozšířil národní dopravce nabídku, ve zkrácené trase jede i v neděli a o svátcích.

Historické vlaky odjíždějí z Břeclavi vždy v 9:10, 11:10, 13:10 a 15:10 hod. Zpět z Lednice pak jedou v 10:20, 12:20, 14:20 a 16:20. Mezi Břeclaví a Lednicí zastavují vlaky ve všech stanicích i zastávkách. Do parního vlaku je na zastávkách Poštorná, Charvátská Nová Ves a Lednice rybníky povolen nástup a výstup pouze do / z prvního vozu.

Jednosměrná jízdenka do Hurvínka stojí 30 Kč, do parního vlaku 60 Kč. V nabídce jsou i zpáteční jízdenky za 45 Kč do motoráčku a za 90 Kč do parního vlaku. Děti od 6 do 15 let platí polovinu jízdného, držitelé průkazu ZTP a ZTP/P mají slevu 75 %. Předprodej jízdenek ve všech pokladnách ČD.

Expres Pálava-Podyjí, oblíbený cyklovlak letos i v neděli a o svátcích

Vzhledem k úspěšnému provozu sezónního cykloturistického vlaku jezdí letos tento spoj nově i v neděli a státní svátky až do 25. září ve zkrácené trase do / ze Znojma. Z Brna vyjíždí o necelé dvě hodiny později (Brno-Královo Pole 9:32, Brno hl.n. 9:52, Břeclav 10:39, Znojmo 11:58), zpět se ale vrací ve shodném čase se sobotním spojem, ze Znojma odjíždí v 17:58, do Břeclavi přijíždí v 19:08. Expres Pálava–Podyjí je tak dostupný i cestujícím, kteří chtějí v atraktivní oblasti jižní Moravy strávit víkend i studentům, vracejícím se v neděli do škol. V sobotu jezdí cyklovlak obdobně jako loni v 7:45 z královopolského nádraží, do Šatova dorazí v 10:33, zpět odjíždí směr Znojmo v 17:43.

Expres Pálava–Podyjí je ideální pro výlety na kole po cyklotrasách na Mikulovsku, Znojemsku i v Rakousku. Umožňuje výhodné cestování s jednodenní jízdenkou IDS JMK, platnou pro 2 dospělé a až 3 děti za 190 Kč, nebo za 150 Kč (pro držitele předplatní jízdenky pro zóny 100+101). Cyklisté mohou využít celodenní cyklojízdenku IDS JMK za 70 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …