České dráhy: Nadační fond ŽELEZNICE SRDCEM rozdělil další finanční prostředky

19.06.2022 9:03 | Tisková zpráva

Správní rada Nadačního fondu Skupiny ČD – ŽELEZNICE SRDCEM se ve středu sešla ke svému pravidelnému jednání. V čele fondu zasedl poprvé jeho nový předseda Michal Krapinec, generální ředitel Českých drah.

České dráhy: Nadační fond ŽELEZNICE SRDCEM rozdělil další finanční prostředky
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Správní rada posuzovala celkem 12 žádostí o poskytnutí finančního příspěvku. Peníze pomohou například zaměstnancům, kteří utrpěli vážné pracovní úrazy, mladé ženě, která je po pádu na schodech odkázaná ve velmi mladém věku na lůžko, nebo železničářům, kteří přišli o blízkého člena rodiny. Celkem bude mezi žadatele rozděleno 2 500 000 Kč.

„Nadační fond Železnice srdcem má moji velkou podporu. Železničáři stáli  vždy při sobě a cílem fondu je právě podpora lidí, kteří pracují nebo pracovali u dráhy a ocitli se z nějakého důvodu v tíživé životní situaci. Stejně tak se podpora týká jejich rodin. Důkazem, že Nadační fond ŽELEZNICE SRDCEM se již zapsal do povědomí lidí, je i to, že na jeho transparentní účet přispívají jak zaměstnanci napříč celou Skupinou, tak široká veřejnost. A nesmím zapomenout ani na příspěvky z jednotlivých dceřiných společností. Za to bych chtěl všem moc poděkovat,“ říká Michal Krapinec, předseda správní rady Nadačního fondu Skupiny ČD – ŽELEZNICE SRDCEM. Celkem už Nadační fond ŽELEZNICE SRDCEM rozdělil pomoc přesahující šest milionů korun.

Nadační fond Skupiny ČD – ŽELEZNICE SRDCEM byl založen v polovině roku 2020 s cílem podporovat železničáře, kteří při výkonu svého zaměstnání utrpěli úraz anebo se nikoli vlastní vinou oni sami a jejich rodiny ocitli v těžké životní situaci. Základem nadačního fondu jsou vklady a dary zakládajících společností i jednotlivců.  Do fondu přispěly například i dceřiné společnosti Výzkumný Ústav Železniční, ČD – Informační Systémy, DPOV, DVI a ČD Telematika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…