České dráhy: Nehoda u Domažlic

06.08.2021 21:38

Ve středu v ranních hodinách se stala vážná dopravní nehoda na trati Plzeň hl. n. – Furth im Wald. Při této tragické události u Domažlic došlo bohužel ke ztrátě na životech a ke zranění desítek cestujících.

České dráhy: Nehoda u Domažlic
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Cítíme hlubokou lítost nad touto těžkou nehodou vlaků a chceme vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým.

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí

České dráhy spolupracují s nezávislými vyšetřovacími orgány, Drážní inspekcí a s Policií ČR, a samy provádějí vlastní šetření, aby byly přesně určeny příčiny. Pozůstalým a zraněným poskytneme maximální pomoc a odškodnění.

"O život přišli tři lidé, jedna cestující a dva naši kolegové, je mi velice líto jejich tragické smrti a hluboce cítím s jejich rodinami. Je to velké neštěstí, které nejenom nás, kteří máme k železnici blízko, velmi zasáhlo. Tři kolegové při nehodě utrpěli zranění. Naše společnost poskytne pozůstalým a zraněným veškerou pomoc a odškodnění. Už jsme v tomto směru přijali potřebná rozhodnutí," řekl Ivan Bednárik, generální ředitel a předseda představenstva ČD, a.s.

České dráhy jsou připraveny co nejrychleji vyplatit odškodnění i náhradu hmotných škod. Prosíme proto všechny přímé účastníky této události a rodinné příslušníky obětí, aby nás kontaktovali na e-mailu: odskodneni@cd.cz, abychom jim mohli poskytnout veškeré informace a pomoci jim. Aktivní je také Krizová linka ČD - 800 100 064, na které jsou k dispozici psychologové.

Provoz na trati je nyní přerušen a na místě je zajištěna náhradní autobusová doprava. Podrobnosti o náhradní dopravě a obnovení dopravy po ukončení záchranných prací a vyšetření nehody na místě mohou cestující získat ZDE nebo v aplikaci Můj vlak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj: Víza zavádět nebudeme, je to fáma

19:02 Jihočeský kraj: Víza zavádět nebudeme, je to fáma

Zavedení vízové povinnosti pro vstup do jižních Čech je fáma. Tato spekulace se objevila v souvislos…