České dráhy: Odhalte krásy Evropy. Evropská síťová jízdenka Interrail je nyní za poloviční cenu

07.05.2022 18:54 | Tisková zpráva

Cestovat v létě křížem krážem Evropou za polovinu obvyklé ceny, odhalovat kulturu jednotlivých zemí, navazovat nová přátelství, poznávat kulturní, technické a přírodní zajímavosti, to umožňuje akční nabídka Českých drah a společnosti Eurailgroup, kterou oslaví 50. výročí evropské síťové jízdenky Interrail. Díky nabídce lze ušetřit až 10 000 Kč a získat celoevropskou jízdenku na dobu až 3 měsíce za poloviční cenu.

České dráhy: Odhalte krásy Evropy. Evropská síťová jízdenka Interrail je nyní za poloviční cenu
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Ve dnech 6. až 10. května 2022 je možné v ČD Centrech a v mezinárodních pokladnách Českých drah zakoupit Interrail, globální síťovou jízdenku pro celou Evropu, se slevou 50 %. Sleva platí pro globální jízdenky  s platností 1, 2 nebo 3 měsíce v 1. i ve 2. třídě vlaků a pro všechny kategorie zákazníků od mládeže, přes dospělé po seniory. K jedné dospělé jízdence lze zároveň vystavit až dvě bezplatné jízdenky pro děti do 12 let. Na velmi výhodné podmínky cestování tak dosáhnou i rodiny s dětmi.

Díky akční nabídce lze ušetřit i více než 10 000 Kč. Například tříměsíční globální jízdenka Interrail 2. třídy stojí běžně více než 22 000 Kč, od 6. do 10. května ji lze koupit za 11 275 Kč. Mladí lidé do 27 let (včetně) za ni zaplatí v tyto dny 8 475 Kč a senioři 10 150 Kč. Stejnou částku tedy ušetří. V poměru ceny a cestovních možností jsou pak nejvýhodnější doklady s platností dva a tři měsíce.

Globální jízdenky Interrail lze během jejich platnosti použít kdykoliv a pro neomezený počet cest u železnic a trajektových společností, které jsou do nabídky zapojeny. Cestující tak získá vlastně neomezenou jízdenku pro své cesty, pouze v určených spojích, jako jsou některé rychlovlaky a noční spoje, je třeba zakoupit příplatek nebo rezervaci. Držitel jízdenky tak může v době její platnosti podniknout hned několik cest do zahraničí a postupně poznávat například naše sousedy, Benelux, Francii, lze dojet až k Atlantiku v Portugalsku, Eurotunelem do Velké Británie, na italskou Sicílii nebo do Skandinávie. S Interrailem lze dosáhnout také řecké ostrovy nebo turecký Istanbul a Ankaru. Jízdenky lze využít třeba pro opakované víkendové cesty do zahraničí a každý víkend tak trávit v jiném evropském městě.  

Jízdenky Interrail byly zavedeny 1. března 1972 s cílem podpořit cestování mladých lidí a studentů, umožnit jim seznámení s jinými zeměmi, národními zvyky a navázat mezinárodní přátelství mezi mladými lidmi. Z počátku byly určené pro velmi mladé lidi do 21 let, později se tato hranice zvýšila na 23 let a od roku 1979 na 26 let. Od roku 1988 jsou tyto jízdenky nabízeny pro všechny věkové skupiny. Jízdenky Interrail v současnosti platí u více než 40 společností provozujících železniční dopravu a trajekty ve 35 státech Evropy.

Podrobnosti o evropských jízdenkách Intrerrail včetně mapy lze vyhledat např. na webu www.cd.cz/interrail.

Cena je stanovena fixně v eurech a na koruny se přepočítává podle aktuálního kurzu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…