České dráhy: Otevřené vyhlídkové vozy „Dakar“ nabídnou jízdy do Lipna nad Vltavou

07.07.2017 21:48

V neděli 9. července České dráhy poprvé vypraví zvláštní vlaky s otevřeným vyhlídkovým vozem "Dakar". Cestujícím nabídnou možnost prohlédnout si přírodu v okolí železniční tratě Rybník – Lipno nad Vltavou. Vyhlídkové vlaky pojedou každou středu, neděli a ve státní svátky až do 23. srpna.

České dráhy: Otevřené vyhlídkové vozy „Dakar“ nabídnou jízdy do Lipna nad Vltavou
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Vyhlídkovou jízdu lze spojit s návštěvou kláštera ve Vyšším Brodu, tajuplného hradu plného gryfů na Rožmberku, Čertovy Stěny nebo Lipna nad Vltavou. Vlak vyjíždí z Českých Budějovic v 7:18, do Vyššího Brodu klášter přijede v 9:37 a po celý den bude jezdit mezi Lipnem nad Vltavou a Rožmberkem nad Vltavou.

Ve vlacích platí běžný tarif ČD. Pro rodiny s dětmi nebo malé skupiny je vhodná například Skupinová víkendová jízdenka region Jihočeský. Stojí 259 Kč a cestovat na ni můžou dva dospělí a až tři děti do patnácti let. Platí celý den v neděli nebo ve svátek bez omezení v počtu vlaků nebo kilometrů. Pro cestování ve středu je možné použít Celodenní jízdenku region Jihočeský za 179 Kč. Platí celý den až do půlnoci a je možné cestovat vlaky po celém Jihočeském kraji bez omezení počtu najetých kilometrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…