České dráhy: Parní vlak na Křivoklání pojede kvůli výlukám netradičně přes Kralupy nad Vltavou

27.09.2018 20:01

České dráhy vypraví tuto sobotu 29. září parní vlak na hrad Křivoklát, kde se o prodlouženém svátečním víkendu koná oblíbená akce Křivoklání. V čele soupravy sestavené z historických vozů pojede parní lokomotiva „Slechtična“, na konci vlaku pak motorová lokomotiva „Brejlovec“.

České dráhy: Parní vlak na Křivoklání pojede kvůli výlukám netradičně přes Kralupy nad Vltavou
Foto: red
Popisek: ČD - logo

V souvislosti s výlukami v úsecích z Nižboru do Roztok u Křivoklátu, z Vltavské do Kladna a také na Pražském semmeringu pojede vlak po neobvyklé trase přes Kralupy nad Vltavou. Kromě návštěvy hradu Křivoklát si cestující můžou naplánovat i prohlídku muzea ČD v Lužné u Rakovníka, kudy bude vlak rovněž projíždět.

Parní vlak bude začínat v 7:43 v Praze-Braníku, na území hlavního města dále zastaví ve Vršovicích (odj. v 8:15), na hlavním nádraží (odj. v 8:21) a Holešovicích (odj. v 8:35). Odtud bude dále pokračovat přes Kralupy nad Vltavou, Kladno, Lužnou u Rakovníka a Rakovník. Příjezd na Křivoklát bude ve 12:04 a cílovou stanicí vlaku budou Roztoky u Křivoklátu. Zpět do Prahy se bude tento vlak vracet po stejné trase přes Kralupy nad Vltavou. Odjezd z Roztok u Křivoklátu bude v 15:51, z Křivoklátu v 15:57 a příjezd do cílové stanice, Prahy-Vršovic, je naplánován na 19:55.

Jízdenka z Prahy na Křivoklát a zpět bude stát 320 Kč, jednosměrná 280 Kč. V prodeji budou také jízdenky pro kratší úseky. Děti, studenti a senioři nad 65 let budou mít slevu 75 %. Jízdenky bude prodávat přímo vlakový personál. Ve stanicích Praha Masarykovo nádr. a Praha-Braník je možné zajistit si bezplatnou místenku k sezení.

Na hradě Křivoklát je na prodloužený víkend 28. – 30. září připraven už 24. ročník oblíbené akce Křivoklání. Návštěvníci se i tentokrát můžou těšit na turnajová klání a souboje v podání šermířů Merlet, uvidí výcvik dravců a koní a nebude tu chybět ani dobová hudba. Na nádvoří bude probíhat jarmark a fanoušci filmu se tu setkají se svými oblíbenými filmovými postavami. V hradních prostorách bude možné zhlédnout sérii krátkých filmů Merlet. Na své si přijdou i děti, pro které bude připravena rytířská stezka, na jejímž konci budou pasovány na rytíře.

Za návštěvu stojí také železniční muzeum Českých drah v Lužné u Rakovníka. Cestující si tu prohlédnou výstavu parních a dieselových lokomotiv, modelové kolejiště a další zajímavé exponáty spjaté s historií železnice. V areálu muzea bude v provozu také úzkokolejná železnice.

Podrobnosti o parním vlaku včetně ceníku jízdného jsou zde. Podrobnosti o programu na hradě Křivoklát jsou na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…