České dráhy: Při mimořádnostech na železnici mohou cestující využít i služby společnosti Liftago

01.02.2024 22:03 | Tisková zpráva

Od 1. února 2024 spouští České dráhy ve spolupráci se službou Liftago nový servis pro cestující, ovlivněné mimořádnými situacemi na železnici. Tato nová služba poskytne alternativní přepravu taxíkem do cílové stanice cestujícím v případech, kdy železniční dopravu přeruší události, jako nehody na přejezdech, poruchy na trati nebo srážky s osobami, a nelze zajistit jiný druh přepravy.

České dráhy: Při mimořádnostech na železnici mohou cestující využít i služby společnosti Liftago
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Díky této spolupráci navíc nebude nutné řešit proplácení cesty, vyúčtování proběhne mezi Liftagem a Českými drahami automaticky, cestující nezaplatí nic.

Nová spolupráce se společností Liftago má za cíl zvýšit pohodlí a spokojenost cestujících při řešení mimořádnostech na železnici. Alternativní přeprava se společností Liftago je koncipována tak, aby cestujícím v nečekaných situacích poskytla rychlou a bezproblémovou dopravu do cíle jejich cesty. Díky tomu, že Liftago svými vozy pokrývá velkou část území České republiky, budeme schopni rychleji a efektivněji řešit požadavky cestujících.

Postup v případě potřeby zajistit alternativní přepravu

Anketa

Funguje náš stát dobře? Jste spokojeni s úřady, zdravotnictvím, sociálními službami apod.?

1%
96%
hlasovalo: 32490 lidí

1. Kontaktujte zaměstnance ČD – průvodčí, pokladní nebo přímo Centrální zákaznický servis (CZS) Českých drah
Jakmile dojde k mimořádné události, která znemožní pokračování v cestě vlakem, předejte zaměstnancům ČD na sebe kontakt a vyčkejte dalších instrukcí.

2. Zajištění přepravy přes Liftago
Pokud se nepodaří zajistit jiný druh dopravy a vy se nacházíte v oblasti, kterou Liftago pokrývá (zhruba 80 procent území ČR), CZS za vás objedná přepravu přímo. Informaci o přistavení vozidla a všechny další potřebné informace obdržíte od řidiče taxi. Za přepravu do 1500 Kč neplatíte nic. Tato částka pokryje většinu standardních cest.

3. Alternativní postup mimo dosah Liftaga
V případě, že se ocitnete mimo dosah služby Liftago, zůstává možnost objednat si taxi tradičním způsobem po získání takzvaného čísla souhlasu, které vám zajistí průvodčí, pokladní nebo přímo CZS. To je důležité proto, aby vám náklady na přepravu do výše 1500 Kč/auto byly následně Českými drahami proplaceny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…