České dráhy: Provoz vlaků mezi Prahou a Berounem omezí o nadcházejícím víkendu stavební práce

16.02.2024 7:23 | Tisková zpráva

V souvislosti s plánovanou stavební činností Správy železnic v úseku Praha-Smíchov – Praha-Radotín bude o víkendu 17. a 18. února 2024 omezen provoz vlaků Českých drah na trati mezi Prahou a Berounem. Oba dva víkendové dny vždy od 10:30 do 17:00 hod. bude proto u regionálních i dálkových vlaků potřeba počítat s výlukovými jízdními řády.

České dráhy: Provoz vlaků mezi Prahou a Berounem omezí o nadcházejícím víkendu stavební práce
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Rozsah omezení bude podobný jako u výluky na konci ledna. Mezi pražským Smíchovem a Radotínem nebudou během výluky moci jezdit žádné vlaky a České dráhy proto zajistí náhradní autobusovou dopravu.

Výluka v úseku Praha-Smíchov – Praha-Radotín o víkendu 17. a 18. února 2024

V souvislosti se stavební činností mezi pražským Smíchovem a Radotínem budou o víkendu 17. a 18. ledna 2024 platit následující omezení:

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45989 lidí

Osobní vlaky linky S7 (Český Brod – Praha hl.n. – Beroun a zpět) během výluky nepojedou v úseku z Prahy hl.n. do Prahy-Radotína. Prosíme cestující, aby v úseku Praha hl.n. – Praha-Smíchov a zpět využili prostředky pražské MHD. Mezi stanicemi Praha-Smíchov a Praha-Radotín pro ně bude zavedena kyvadlová náhradní autobusová doprava, která pojede podle speciálního jízdního řádu. Spoje náhradní autobusové dopravy pojedou v intervalu 5 minut.

Rychlíky linky R16 Berounka (Praha – Beroun – Plzeň – Klatovy – Železná Ruda-Alžbětín) budou začínat, resp. končit ve stanici Praha-Radotín, v úseku Praha hl.n. – Praha-Radotín a zpět nepojedou. Cestující v tomto úseku využijí prostředky pražské MHD a kyvadlovou náhradní autobusovou dopravu (NAD) mezi pražským Smíchovem a Radotínem. Opatření se budou týkat rychlíků R 761, 762, 763, 764, 765, 766 a 768.

Vlaky EC a IC linky Ex 6 Bavorský expres a Západní expres (Praha – Beroun – Plzeň – Cheb / München) budou během výluky nahrazené v úseku Praha hl.n. – Beroun a zpět autobusy. Spoje NAD budou odjíždět ze stanice Praha hl.n. asi o 35 minut dříve, než obvykle odjíždějí vlaky (tj. již v 10:50, 11:50, 12:50, 13:50 a 14:50). V opačném směru budou náhradní autobusy přijíždět na pražské hlavní nádraží cca o 40 minut později než obvykle. Ve všech spojích NAD jedoucích mezi Prahou a Berounem místo expresních spojů bude platit také tarif PID.

Umístění zastávek náhradní autobusové dopravy na jednotlivých stanicích:
Praha hl.n. – před staniční budovou ve Wilsonově ulici po pravé straně na stanovištích č. 1 a 2.
Praha-Smíchov – na zastávce MHD "Smíchovské nádraží" na stanovišti N vlevo od staniční budovy.
Praha-Velká Chuchle – na zastávce MHD "Nádraží Velká Chuchle".
Praha-Radotín – na zastávce MHD "Nádraží Radotín" před staniční budovou na stanovišti A.
Beroun – před staniční budovou na stanovišti č. 10.

Podrobnosti k dopravním opatřením jsou uvedené ve výlukových jízdních řádech ZDE, jízdní řád náhradní autobusové dopravy mezi Smíchovem a Radotínem najdou cestující ZDE. Aktuální jízdní řády najdou cestující také v aplikaci Můj vlak a ve vyhledávači spojení na webových stránkách ZDE. Za možné komplikace spojené se stavebními pracemi a výlukou na trati se cestujícím omlouváme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…