České dráhy: Vánoční posílení vlaků

22.12.2017 8:19

Desítky posilových vozů, které dohromady nabídnou několik tisíc míst k sezení navíc, zařadíme do svých spojů před Vánoci. Nejvíce „posil“ pojede v pátek a v sobotu 22. a 23. prosince.

České dráhy: Vánoční posílení vlaků
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Nejvíce posil pojede tradičně z Prahy na Moravu a posíleny budou také spoje směrem na Slovensko. Již od 15. prosince až do soboty 23. prosince a pak také během vánočních prázdnin a po Novém roce pojede druhý noční vlak, EuroNight Bohemia Praha – Košice, který nabízí vozy lůžkové, lehátkové a s místy k sezení a také pro přepravu osobních automobilů a v současnosti jezdí jen ve dnech zvýšené poptávky po cestování. Posilový lůžkový a lehátkový vůz poveze před Vánoci také denně jezdící EuroNight Slovakia Praha – Humenné a posilový vůz 2. třídy a vůz pro přepravu aut bude mít i páteční posilový expres Roháče.

Desítky posilových vozů s kapacitou přesahujících v souhrnu několik tisíc míst k sezení nabídneme také ve vnitrostátní přepravě. Vedle tradičně posilovaných linek z Prahy do Ostravy, na Valašsko, Slovácko nebo na jižní Moravu zařadíme více vozů u vlaků například z Prahy do Českých Budějovic nebo západních Čech.

Vypravíme také speciální vlak Kometa expres pro velkou skupinu hokejových fanoušků, kteří se v pátek, tedy v den největší přepravní špičky, vypraví na hokejové utkání z Brna do Prahy.

V pátek před Vánoci, tedy v den zvýšené poptávky po cestování, se navíc vydají příznivci hokejového klubu Kometa Brno na ligové utkání do Prahy. Pro fanoušky Komety je proto na objednávku klubu vypraven speciální posilový vlak, který v poledne vyjíždí z vlečky BVV v Brně a do Prahy-Libně v blízkosti hokejové O2 arény má plánovaný příjezd v 15:10 hod. Zpět se bude vracet z Prahy-Libně ve 23 hodin a do Brna dorazí před půl druhou v noci. Jenom tento zvláštní vlak bude mít celkem 15 vagónů s kapacitou přes 1000 míst k sezení. Posílen bude také rychlík 982 s odjezdem z Brna hl.n. ve 12:20 hod. a s příjezdem do Prahy-Libně v 15:42 hod.

Kromě těchto dopředu zařazených posilových vozů budeme mít již tradičně připravené také další vozy pro operativní posilování vlaků. Ty budou soustředěny hlavně v uzlech v Praze, Brně, Olomouci a Bohumíně. Tyto vozy bude možné operativně připojit podle vytížení jednotlivých vlaků.

Při posilování spojů dopředu se budeme u vlaků zařazených v rezervačním systému ČD řídit především množstvím rezervací v jednotlivých spojích, proto všem doporučujeme včasnou rezervaci místa, a to alespoň dva, nejpozději však jeden den dopředu. Údaje o vydaných rezervacích pomáhají dispečerům Českých drah při rozhodování o posile jednotlivých vlaků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…