České dráhy: Vybrané vlaky SuperCity budou vedeny v kategorii IC

07.01.2016 20:45

Vlaky SuperCity 503 a 508 dne 10. 1. 2016 a vlaky SuperCity 502, 503, 508 a 509 ve dnech 23. 1. až 11. 2. 2016 budou z provozních důvodů vedeny místo elektrické jednotky řady 680 Pendolino náhradní soupravou složenou z modernizovaných klimatizovaných vozů klasické stavby. Tyto vlaky budou z důvodu změny řazení v uvedených dnech mimořádně vedeny jako vlaky kategorie IC.

České dráhy: Vybrané vlaky SuperCity budou vedeny v kategorii IC
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Ve vlacích IC 503 a 508 dne 10. 1. 2016 a ve vlacích IC 502, 503, 508 a 509 ve dnech 23. 1. až 11. 2. 2016 bude řazen:

vůz č. 2 - kombinovaný vůz 1. třídy a bistra
vůz č. 3 – multifunkční vůz 2. třídy s možností přepravy jízdních kol na základě povinné rezervace, cestujících na vozíku (vůz je vybavený zvedací plošinou) a s vyhrazenými místy pro cestující s dětmi a dámským oddílem
vůz č. 4 – oddílový vůz 2. třídy s vyhrazenými oddíly pro cestující s dětmi a s dětským kinem
vůz č. 5 a 6 – velkoprostorové vozy 2. třídy s možností přepravy jízdních kol na základě povinné rezervace

U vlaků IC 503 a 509 bude vůz č. 2 (1. třída s bistrem) řazen na konci soupravy, u vlaků IC 502 a 508 bude tento vůz řazen za lokomotivou.

V těchto vlacích kategorie IC nebude k dispozici tichý oddíl a palubní portál. Služba bezdrátového připojení k internetu bude dostupná ve voze 1. třídy s bistrem (vůz č. 2) a ve velkoprostorových vozech 2. třídy (vozy č. 5 a 6).

Cestujícím v 1. třídě bude zdarma k dispozici denní tisk a jeden studený nápoj (balená voda). Všechny vlaky zůstávají z důvodu garance místa k sezení nadále povinně místenkové. Cestující si zakoupí (nebo na eShopu ČD vyzvedne) pro tyto vlaky místenku za podmínek jako pro ostatní vlaky IC.

Všichni cestující, kteří si již do některého z těchto vlaků zakoupili v předprodeji místenku SC, mají v souladu se Smluvními přepravními podmínkami Českých drah pro veřejnou drážní osobní dopravu (SPPO), čl. 263, nárok na návratek ceny zaplacené místenky. O vyplacení návratku lze požádat po ukončení přepravy u kterékoliv pokladní přepážky ČD.

Pokud byla místenka hrazena platební kartou, je podmínkou pro vyřízení uplatnění práva z přepravní smlouvy vybavení pokladní přepážky terminálem pro příjem platebních karet a předložení platné platební karty, kterou byl doklad uhrazen (viz čl. 277 SPPO). Návratek bude poukázán na účet vázaný k této platební kartě. Návratek ceny místenky SC hrazené elektronickou peněženkou ČD (EPIK) bude poukázán na účet elektronické peněženky (viz čl. 278 SPPO).

Všem cestujícím se za tuto změnu velmi omlouváme a děkujeme za pochopení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…