České dráhy: Vybrané vlaky SuperCity budou vedeny v kategorii IC

07.01.2016 20:45

Vlaky SuperCity 503 a 508 dne 10. 1. 2016 a vlaky SuperCity 502, 503, 508 a 509 ve dnech 23. 1. až 11. 2. 2016 budou z provozních důvodů vedeny místo elektrické jednotky řady 680 Pendolino náhradní soupravou složenou z modernizovaných klimatizovaných vozů klasické stavby. Tyto vlaky budou z důvodu změny řazení v uvedených dnech mimořádně vedeny jako vlaky kategorie IC.

České dráhy: Vybrané vlaky SuperCity budou vedeny v kategorii IC
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Ve vlacích IC 503 a 508 dne 10. 1. 2016 a ve vlacích IC 502, 503, 508 a 509 ve dnech 23. 1. až 11. 2. 2016 bude řazen:

vůz č. 2 - kombinovaný vůz 1. třídy a bistra
vůz č. 3 – multifunkční vůz 2. třídy s možností přepravy jízdních kol na základě povinné rezervace, cestujících na vozíku (vůz je vybavený zvedací plošinou) a s vyhrazenými místy pro cestující s dětmi a dámským oddílem
vůz č. 4 – oddílový vůz 2. třídy s vyhrazenými oddíly pro cestující s dětmi a s dětským kinem
vůz č. 5 a 6 – velkoprostorové vozy 2. třídy s možností přepravy jízdních kol na základě povinné rezervace

U vlaků IC 503 a 509 bude vůz č. 2 (1. třída s bistrem) řazen na konci soupravy, u vlaků IC 502 a 508 bude tento vůz řazen za lokomotivou.

V těchto vlacích kategorie IC nebude k dispozici tichý oddíl a palubní portál. Služba bezdrátového připojení k internetu bude dostupná ve voze 1. třídy s bistrem (vůz č. 2) a ve velkoprostorových vozech 2. třídy (vozy č. 5 a 6).

Cestujícím v 1. třídě bude zdarma k dispozici denní tisk a jeden studený nápoj (balená voda). Všechny vlaky zůstávají z důvodu garance místa k sezení nadále povinně místenkové. Cestující si zakoupí (nebo na eShopu ČD vyzvedne) pro tyto vlaky místenku za podmínek jako pro ostatní vlaky IC.

Všichni cestující, kteří si již do některého z těchto vlaků zakoupili v předprodeji místenku SC, mají v souladu se Smluvními přepravními podmínkami Českých drah pro veřejnou drážní osobní dopravu (SPPO), čl. 263, nárok na návratek ceny zaplacené místenky. O vyplacení návratku lze požádat po ukončení přepravy u kterékoliv pokladní přepážky ČD.

Pokud byla místenka hrazena platební kartou, je podmínkou pro vyřízení uplatnění práva z přepravní smlouvy vybavení pokladní přepážky terminálem pro příjem platebních karet a předložení platné platební karty, kterou byl doklad uhrazen (viz čl. 277 SPPO). Návratek bude poukázán na účet vázaný k této platební kartě. Návratek ceny místenky SC hrazené elektronickou peněženkou ČD (EPIK) bude poukázán na účet elektronické peněženky (viz čl. 278 SPPO).

Všem cestujícím se za tuto změnu velmi omlouváme a děkujeme za pochopení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…