České dráhy nabídnou v Pardubickém kraji svezení tradičními mikulášskými parními vlaky

07.12.2019 10:49

Druhý adventní víkend bude v Pardubickém kraji ve znamení mikulášské nadílky na kolejích. Tradiční mikulášské jízdy parním vlakem nabídnou v sobotu svezení mezi Letohradem a Dolní Lipkou, v neděli pak mikulášské vlaky vyrazí z Chocně do Litomyšle.

České dráhy nabídnou v Pardubickém kraji svezení tradičními mikulášskými parními vlaky
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Sobota 7. prosince: Letohrad – Dolní Lipka

Mikulášské parní jízdy jsou neodmyslitelnou součástí prosincového kalendáře akcí v Pardubickém kraji. Letos pojede historický vlak z Letohradu do Dolní Lipky a zpět už po jednatřicáté. V sobotu 7. prosince vyjede souprava tažená parní lokomotivou 423.009 „Velký Bejček“ v 10:09 z Letohradu a zhruba za hodinu dorazí do cílové stanice Dolní Lipka. Ve vlaku bude dětem i dospělým dělat společnost Mikuláš se svojí družinou. Nebude chybět nadílka pro všechny hodné děti v podobě sladkostí a drobných dárků. Ve vlaku bude zařazen také bufetový vůz s občerstvením. Na zpáteční cestu mikulášský vlak vyrazí v 11:50 a do Letohradu přijede ve 12:46.

Neděle 8. prosince: Choceň – Vysoké Mýto – Litomyšl

Také neděle bude v Pardubickém kraji ve znamení železniční nostalgie. Plnou parou s Mikulášem se mohou zájemci vydat na trati z Chocně přes Vysoké Mýto do Litomyšle. V čele historického vlaku bude opět parní lokomotiva 423.009 „Velký Bejček“. Tradičně pojedou dva páry vlaků, jeden dopolední a druhý odpolední. Ani tentokrát nebude ve vlacích chybět Mikuláš se svojí družinou, který děti potěší drobnými dárky. Ranní vlak vyjede z Chocně v 7:51 a krátce před devátou hodinou dorazí do Litomyšle. Na zpáteční cestu se mikulášský vlak vydá po desáté hodině. Na odpolední parní jízdu se souprava vydá v 12:51 a do cílové stanice Litomyšl přijede v 14:11. Na zpáteční cestu mikulášský vlak vyrazí v 15:00.

Jízdenky

Jízdenky na mikulášské jízdy parním vlakem je možné zakoupit v pokladnách Českých drah nebo v rámci doprodeje pak přímo ve vlaku u průvodčího. Platí zde běžný tarif ČD, k jízdence je ale nutné dokoupit příplatek na historický vlak ve výši 40 Kč, který platí všichni cestující nad 6 let. Ve vlacích neplatí tarif IDS IREDO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…