České dráhy rozšíří nabídku občerstvení a služby v 1. třídě

30.08.2017 16:45

České dráhy v září rozšíří své doplňkové služby na další linky a spoje. Kávu, čokoládu, pivo nebo něco k snědku z nabídky ČD Minibaru si brzy koupí cestující nově i v rychlících Praha – Hradec Králové. Chlazené občerstvení z automatů budou mít pro změnu k dispozici zákazníci v rychlících Praha – Česká Třebová – Brno. Denní tisk nabídne národní dopravce i cestujícím v 1. třídě vybraných rychlíků vyšší kvality.

České dráhy rozšíří nabídku občerstvení a služby v 1. třídě
Foto: red
Popisek: ČD - logo

ČD Minibar také do Hradce Králové a Luhačovic

„Služba ČD Minibar si u našich cestujících získala za krátkou dobu značnou oblibu, proto ji rozšíříme na další spoje. Od září nabídneme občerstvení ČD Minibaru také v přibližně dvacítce vlaků mezi Prahou a Hradcem Králové a na dvou párech vlaků mezi Prahou a Luhačovicemi,“ říká Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu, a doplňuje informace k této službě: „Nabídka ČD Minibar představuje roznášku občerstvení po vlakové soupravě. Stevard ho zákazníkům nabídne přímo na jejich místě. V současnosti na několika linkách, například z Prahy do Českých Budějovic, do Plzně nebo do Brna, si mohou cestující zakoupit teplé nápoje od 10 korun, nealkoholické od 12 korun a pivo od 23 korun. V nabídce jsou i drobné pochutiny, především rozpékané pečivo, a další občerstvení. Za loňský rok stevardi roznesli na místa cestujících 88 tisíc litrů teplých nápojů a nabídli cestujícím více než 160 tisíc litrů chlazených nápojů a přes 11,5 tuny pečiva a snacků.“

Občerstvovací automaty na lince Praha – Česká Třebová – Brno

Po úspěšném odzkoušení automatů s nabídkou chlazeného občerstvení ve spojích linky R 13 Brno – Břeclav – Přerov – Olomouc byly nyní nainstalovány stejné automaty i do zbývajících vlaků InterPanter. Během září tak bude postupně nabízena služba ČD Snack, tedy nabídka občerstvení na palubě vlaku prostřednictvím automatu, také na lince R 19 Praha – Česká Třebová – Brno. V nabídce automatu na palubě vlaku jsou např. nápoje v ceně okolo 15 Kč nebo drobné občerstvení za obdobné ceny. Provozovatelem automatů je partnerská společnost Delicomat.

Denní tisk i ve vybraných rychlících vyšší kvality

Ve druhé polovině září rozšíří České dráhy také nabídku denního tisku pro cestující v 1. třídě. „Ze strany cestujících máme pozitivní ohlasy na naše doplňkové služby v 1. třídě expresních vlaků, proto jsme se rozhodli nabídnout některé z nich také v rychlících vyšší kvality. Přibližně od poloviny září tak nabídneme cestujícím v 1. třídě ve vybraných rychlících vyšší kvality denní tisk zdarma. Půjde například o vlaky z Prahy do Plzně, Klatov a do Chebu, nebo o vlaky z Prahy přes Pardubice a Olomouc do Luhačovic,“ upozorňuje Michal Štěpán.

České dráhy připravují i další rozšíření svých služeb, například se připravuje k novému jízdnímu řádu rozšíření Wi-Fi připojení k internetu do dalších spojů na různých linkách po celé České republice.

Zároveň národní dopravce připravuje od poloviny září změny v uplatnění práva z přepravní smlouvy u nákupu jízdenek na eShopu Českých drah. U vybraných typů jízdních dokladů, zpočátku pořízených pouze na webu Českých drah, je bude moci bezplatně vyměnit ještě 15 min před odjezdem vlaku. Komplexní informace budou cestujícím zpřístupněny zhruba týden přes aktivací nového systému.

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…