České dráhy se zapojily do trasování v projektu Chytrá karanténa

26.10.2020 19:38

Zaměstnanci Českých drah, ale i další ze Skupiny ČD prošli postupně v minulém týdnu online školením pro trasování. Bezprostředně poté se asi padesátka proškolených zaměstnanců aktivně zapojila do trasování kontaktů v rámci Chytré karantény. K dnešnímu dni již mají na kontě přes 1300 vyřízených hovorů, které uskutečnili během pouhých dvou dnů.

České dráhy se zapojily do trasování v projektu Chytrá karanténa
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Do projektu trasování jsou zapojeny i další významné společnosti působící na českém trhu, jedná se například o Skupinu ČEZ, Komerční banku, Českou spořitelnu, Raiffeisenbank nebo innogy.

Chytrá karanténa je systém vyvinutý společnými silami Ministerstva zdravotnictví, Armády ČR a Národní agentury pro komunikační a informační technologie, který vede k včasnému zachycení, testování infekčního onemocnění covid-19 a izolaci v karanténě co největšího počtu potenciálně nakažených osob. Součástí toho je ve spolupráci s nakaženými vytipování kontaktů, na které mohli přenést virus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…