České dráhy vypraví historický vlak na Slavnosti Pernštejnského panství

04.07.2019 15:25

Tradiční Slavnosti Pernštejnského panství začínají ve čtvrtek 4. července a končí v neděli 7. července. Dějištěm hlavního programu bude městys Nedvědice a hrad Pernštejn. V sobotu 6. července se mohou zájemci svézt na slavnosti zvláštním vlakem, v jehož čele pojede historická dieselová lokomotiva „Bardotka“ a na konci soupravy pak historická dieselová lokomotiva „Pilštyk“. Zvláštní vlak pojede po trase Brno hl.n. – Nedvědice – Nové Město na Moravě a zpět.

České dráhy vypraví historický vlak na Slavnosti Pernštejnského panství
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Na nostalgickou jízdu vyrazí historický vlak z brněnského hlavního nádraží v sobotu v 9:32. Postupně zastaví ve stanicích Brno-Královo Pole, Kuřim, Tišnov, Doubravník a před jedenáctou hodinou dorazí do cílové stanice Nedvědice. Odtud pak zvláštní vlak podnikne ve 12:40 ještě jednu jízdu, a to do Nového Města na Moravě a zpět. Z Nedvědice zpět do Brna se vlak bude vracet krátce po 17. hodině.

Zvláštní vlak poveze historická dieselová lokomotiva 751.004 „Bardotka“, za kterou bude řazeno pět vozů ze 40. a 50. let minulého století, tzv. „Rybáky“. Za nimi bude následovat historický vůz pro přepravu dětských kočárků a jízdních kol, dále bufetový vůz a soupravu uzavře historická dieselová lokomotiva 735.007 „Pilštyk“.

Slavnosti Pernštejnského panství nabídnou návštěvníkům také v letošním roce pestrý program. V Nedvědici na ně čekají výstavy, koncerty a program pro děti. Na hradě Pernštejn proběhne historický jarmark, ukázky řemesel, rytířský jezdecký turnaj, soutěže, sokolníci a nebude chybět bohaté stylové občerstvení.

Jízdné

Brno hl.n. až Kuřim – Nedvědice

  • jednosměrné 100 Kč/zpáteční 160 Kč

Tišnov, Doubravník – Nedvědice

  • jednosměrné 80 Kč/zpáteční 120 Kč

Nedvědice – Nové Město n. M.

  • jednosměrné 80 Kč/zpáteční 120 Kč

Úsekové mezi stanicemi Brno hl.n. a Tišnov

  • jednosměrné 80 Kč/zpáteční 120 Kč

Sleva 75% pro cestující 6-18 let, pro žáky a studenty 18-26 let, pro cestující 65+, pro držitele průkazů ZTP, ZTP/P a pro psy.

Ostatní tarifní ani mimotarifní výhody neplatí.

Jízdenky jsou v prodeji na všech pokladnách ČD, případný doprodej bude probíhat přímo ve vlaku bez přirážky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…