České primky pro dakarský tým

21.11.2017 11:23

Piloty kamionů i celý doprovodný tým Big Shock Racing budou na náročných etapách závodu Dakar 2018 provázet hodinky PRIM, které speciálně pro tento tým podle jeho požadavků navrhla a vyrobila společnost ELTON hodinářská.

České primky pro dakarský tým
Foto: ELTON hodinářská
Popisek: PRIM Big Shock Racing Team

„Při závodech je čas jednou z nejdůležitějších veličin. Na Dakaru proto musím mít hodinky, na které je spolehnutí, a jsem rád, že budou od české značky Prim. Rád se spojuji s kvalitními výrobky vyrobenými u nás," říká kmenový jezdec týmu Big Shock Racing v kategorii kamionů Martin Macík mladší, který se letos na Dakaru umístil na 10. místě.

„Pro tuto příležitost jsme vyvinuli zcela nový model, který nejlépe odpovídá extrémním podmínkám závodu. Vedle moderního sportovního designu mají hodinky i celou řadu konstrukčních vylepšení,“ vysvětluje generální ředitel ELTON hodinářská, Michal Batelka. „Například nové konstrukční řešení upínací vložky redukuje celkovou váhu hodinek, což je samozřejmě především u sportovních modelů žádoucí.“

Slavná rally se v příštím roce pojede už po čtyřicáté a závodní karavana tentokrát ve 14 etapách prolétne z Peru přes Bolívii do Argentiny. Dakar tak bude o dvě etapy delší, což se projeví na kondici jezdců i jejich strojů. „Organizátoři slibují, že bychom opravdu měli závodit slibovaných 9000 km. To nám vyhovuje. Jsme dobře fyzicky připraveni, máme spoustu sil, dokážeme se podržet a neztrácíme náladu, když jde do tuhého. Pokud vám dobře funguje tělo, jste v pohodě i psychicky, dokážete se koncentrovat, což je v tak náročném závodě zásadní. Zároveň už z minulých ročníků víme, že rozmary počasí střídají zdravotní komplikace nebo nálety obtížného hmyzu a důležité je nečekanou situaci pokaždé zvládnout, což je se sehraným týmem vždy jednodušší,“ říká Martin Macík.

Martin Macík Jr., Big Shock Racing Team - Dakar

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…