České start-upy dostaly díky Busymanovi už 150 milionů

29.11.2016 17:38

Originální českou start-upovou platformu vybudovali Filip Major a Jan Brody, sehnali investory pro internetové projekty, stroj na recyklaci i luxusního hodináře.

České start-upy dostaly díky Busymanovi už 150 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Busyman je start-upová platforma s nejvyšším počtem realizovaných projektů a nejdelší historií na českém trhu. Jejím principem je propojovat tvůrce s potenciálními investory a pomáhat dotáhnout unikátní nápady vzešlé ze start-upové scény k realizaci. Od roku 2010 již Busyman zprostředkoval investice za více než 150 milionů korun. Počet realizovaných projektů od českých tvůrců start-upů, kteří získali prostředky prostřednictvím této platformy, neustále stoupá. Letos již Busyman získal investory pro 35 projektů. Hlavními protagonisty a partneři platformy jsou Filip Major a Jan Brody.

Zakladatel platformy Filip Major uvádí: „Hlavním důvodem, proč jsem Busyman v roce 2010 založil, byla snaha efektivně propojovat nositele inovativních projektů se soukromými investory. Dnes představuje Busyman.cz integrální databázi, která přesně tento účel plní.“ Jan Brody dodává: „Hlavní přidanou hodnotou naší platformy ale není jen zajištění financí pro projekt s komerčním potenciálem. Zaměřujeme se především na poradenství. Pomáháme zakladatelům start-upů jejich projekty profesionalizovat a dostat je do komerčního stadia.“

Mezi aktuální projekty platformy Busyman patří například Topškolky, což je internetový adresář a unikátní srovnávač zařízení pro předškolní výchovu dětí, na němž rodiče získají přehled o soukromých, státních i církevních zařízeních pro předškolní výchovu, a zároveň mohou tato zařízení sami hodnotit. Dalším silným projektem je portál Fairplayauto, který umožňuje prodej prověřených automobilů mimo bazary s možností vystavit vozy ve virtuálním showroomu. Třetím příkladem úspěšného projektu podpořeného platformou Busyman je FinGood, crowdfundingový projekt zaměřující se na půjčování peněz firmám. Investovat do zajímavých projektů a firem s potenciálem mohou jeho prostřednictvím jak fyzické, tak právnické osoby. Mezi start-upy realizovanými přes Busyman však jsou i neinternetové projekty, například patentovaný stroj na recyklaci minerálních olejů či ruční výroba hodinek známým hodinářem Luďkem Serynem.

„Geneze start-upového projektu trvá několik let. Jsme hrdí na to, že většina námi podpořených projektů roste a má potenciál uspět na svém příslušném trhu,“ dodává Jan Brody.

O platformě Busyman

Busyman.cz (ZDE) založil v roce 2010 Filip Major za účelem efektivního spojení nositelů inovativních projektů s privátními investory. V únoru 2011 se projekt začlenil do nově vzniklé společnosti Genesis Invest s. r. o. a v listopadu se stal partnerem portálu Jan Brody. Dnes je Busyman.cz integrální databáze soukromých investorů a inovativních projektů. Svou činností spojuje perspektivní podnikatelské plány s investory a investicemi. Za dobu své existence již pomohl k realizaci desítkám inovativních projektů a investoři jeho prostřednictvím proinvestovali 150 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…