Jak se připravoval čaj před více než sto lety? Jaké receptury byly populární v době, kdy zámek Kačina vlastnil rod Chotků? Jaký význam mají luštěniny v přírodní zahradě? V sobotu 25. října od 10 do 17 hodin zveme milovníky čajů a podzimních dobrot na Zámecké čajování, které zakončí letošní hlavní návštěvnickou sezónu v Národním zemědělském muzeu Kačina.
Již sedmý ročník Zámeckého čajování láká návštěvníky na staré receptury, tradiční, známé i neznámé čaje, zajímavosti o luštěninách a také oblíbené vystoupení mistrů flašinetářů. V zámecké kuchyni budou k ochutnání kromě klasických čajů také čaje bylinkové, káva nebo horká čokoláda a rozličné podzimní pochutiny.
Návštěvníci se budou moci dozvědět zajímavosti nejen o čajích, ale také o luštěninách. V čem jsou luštěniny prospěšné a jaký mají význam v lékárenství nebo v přírodní zahradě? O tom si budou povídat s Janou Karlíčkovou z Farmaceutické fakulty Karlovy univerzity v Hradci Králové a také s kačinským zahradníkem Romanem Kváčem.
Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva



